Sådan sparer du gode penge på din udenlandsrejse

0
2788

Sommerens sol og varme står for døren, hvilket betyder, at vi danskere endnu engang skal til at overveje, hvordan sommerferieplanerne skal se ud – eller rettere hvilke feriedestinationer vi godt kunne tænke os i år. Danskerne elsker at rejse, og det er for de fleste par såvel som børnefamilier nærmest kutyme, at man mindst én gang i sommersæsonen rejser en tur til udlandet, så man rigtig føler, at det er ferie.

Det er dog ikke alle, der lige har råd til at finansiere en udenlandstur, og særligt ikke hvis der er tale om en rejse af længere varighed eller til nogle af de populære og eftertragtede feriedestinationer. Det kan være vanskeligt at prioritere økonomisk i en hverdag, hvor de daglige og faste udgifter er mangfoldige, og hvor budgettet generelt er sparsomt.

Kan du nikke genkendende til dette? I så fald bør du læse med i dette korte indlæg, hvor vi giver dig nogle hurtige og skarpe tips til, hvordan du sparer gode penge på din udenlandsrejse.

Tænk i alternative rejsedestinationer – det betaler sig bogstaveligt talt

Det første besparelsesråd omhandler det allerførste step, når du skal til at overveje, hvor turen går hen i sommerferien. Rigtig mange vælger nemlig den første og bedste løsning i form af de relativt klassiske storbyer og kendte feriedestinationer, som dukker op på Google såvel som i deres hukommelse i første omgang. Dette er dog langt fra altid også de billigste ferieløsninger – tværtimod.

Det kan bogstaveligt talt betale sig at tænke lidt mere alternativt og måske bruge lidt ekstra research-tid på at afsøge markedet for mindre traditionelle destinationer. Eksempelvis rummer Østeuropa små historiske og kulturelle perler af storbyer, som du kan komme til for meget få penge – fremfor måske at bruge unødigt mange penge på en ”turistfælde”.

Pak din rejsekuffert kvadratisk, praktisk og godt

Et andet sted, der med fordel kan spare gode penge, som ofte bliver overset lidt, er din rejsebagage. Rigtig mange tenderer til automatisk at tjekke én eller flere kufferter og lignende større bagage ind, når de bestiller flybilletter. Dette måske endda helt uden at overveje, hvorvidt de reelt set har brug for så meget bagageplads, eller om de kunne omrokere deres sager og udnytte pladsen lidt mere effektivt, når de pakker.

Så selvom det kan virke lavpraktisk, gør du klogt i at tænke i kvadratisk, praktisk og god bagageløsning, som kan ende med at spare dig for såvel plads som udgifter til checkin af bagage. På den måde kan du måske nøjes kun med håndbagage og dermed gøre det ganske gratis. Mangler du inspiration til en smart rejsekuffert, et funktionelt kuffertsæt eller praktisk håndbagage, kan du finde gode bud lige her.

Lav strategisk research på dine rejsetilbud – der er penge at spare

Sidst men ikke mindst vil vi råde dig til at tænke lidt strategisk, når du undersøger, hvilke billetter og tilbud der findes online. Flyselskaberne er nemlig teknisk og algoritmisk indrettet således, at de lagrer dine specifikke søgninger, hvilket kan betyde, at de giver dig endnu dyrere søgeresultater, når du søger på tilsvarende billetter senere hen.