Små hunderacer til børnefamilier

0
3700

Er I på udkig efter en sød lille hund til at udvide familien med? Rigtig mange børnefamilier vælger at anskaffe sig en mindre hund, når der er børn i familien. På den måde kan børn og hund få glæde af hinanden. Der findes mange forskellige typer og racer af små hunde, som er gode i børnefamilien. Her får du 2 gode bud på en god hunderace til din familie.

Rigtig mange børn, som vokser op med en hund i hjemmet, får utrolig meget positivt ud af oplevelsen. En hund er ikke bare et kæledyr, men en bedste ven. Undersøgelser viser, at børn som for eksempel har det svært i skolen, socialt eller fagligt, har en stor positiv effekt af servicehunde eller selskab med hunde. Desuden har undersøgelser også vist, at servicehunde til folk med psykiske handicaps er yderst effektive, og kan have en masse fordele.

Når undersøgelserne viser så tydelige positive adfærdsmønstre hos mennesker, som er i kontakt med en hund, må det betyde at der er noget om sagen. Børn der vokser op med hunde, vil altid have en ven at komme hjem til, en ven som altid lytter, som aldrig skælder ud eller siger grimme ting. Den ro og stabilitet som et kæledyr i hjemmet kan have for et barn, er uden tvivl en værdifuld investering. Desuden kan følelsen af et ansvar, give rigtig mange succesoplevelser og en god indstilling til læring. Hvis I er i tvivl om hvilken hunderace som vil passe godt ind i jeres familie, kan I måske tage en test på BedstTest.dk.

Bichon Frisé

Bichon Frisé’en er en super kær og pjusket lille familie hund. Den bliver omkring 3-6 kg, så den fylder ikke meget. Den har er kærligt udtryk og ligner en rigtig teddybamse. Farverne kan variere i de lysere toner og kan være hvid, cremet eller brungul. Denne hunderace er avlet til at være selskabshund og er derfor kendt for dens blide og milde sind.

Den passer godt ind i den standart børnefamilie, hvor den både kan lide at kæle men leger også gerne uden at blive voldsom. Bichon Frisé’en gør ikke meget, kræver et moderat motionsniveau, og vil egne sig godt til lejlighed. Ulempen ved denne race er at der kræves en del pelspleje for at holde pelsen vedlige.

Cavalier king charles

Cavalier King Charles hunden er en yderst smuk hunderace, som i gamle dage især var holdt af royale. Du har nok set racen før da den er meget populær, med sine store øjne og lange krøllede ører. Cavalier King Charles hunden, er et super godt bud på en lille hund til børnefamilien. Denne race har et mellem pelspleje niveau, findes i mange forskellige farver og er lille i størrelsen.

Den er yderst blid og er ofte imødekommende overfor andre både hunde og mennesker. Dens aktivitetsniveau er moderat, men den elsker at komme ud. Denne hunderace er også avlet som selskabshund, og er en hund som knytter sig meget til familien. Cavalier King Charles hunden er nem og træne og meget loyal, og vil derfor passe super godt ind i børnefamilien. En ulempe med denne hund er at de kan have tendens til tandproblemer og kan finde på at gø lidt.