Keder du dig på arbejdsfronten? Tag kurser efter interesse

0
931

Har du været på arbejdsmarkedet mange år? Eller er du begyndt at gå i samme trummerum? Uden at skifte branche kan du med fordel tage på diverse kurser eller efteruddannelser. Det skal være kurser, der har din interesse. På den måde får du forhåbentlig fundet din motivation for det, du brænder for.

Sådanne kurser kan være med til at styrke din arbejdsposition. Det kan være, der åbner sig nye døre på arbejdspladsen. Og måske du får mere indflydelse, fordi du har tilegnet dig nye kompetencer. Dog skal din leder godkende din ansøgning om efteruddannelse. Tag en snak med ham eller hende, og fremlæg alle de positive fordele, som en efteruddannelse giver dig.

Start med at se indad

At føle samme hverdag på arbejdspladsen er helt normalt. Og inden du lader din manglende motivation gå ud over din arbejdsplads, bør du selv gøre en indsats for at genfinde glæden ved det arbejde, du har valgt af en grund.

Når du skal vælge, hvilke kurser der har din interesse, må du se indad. Hvad er det, som har din interesse? Eller hvad vil du gerne blive bedre til? Hvis der altid er et område, som har interesseret dig, er det nu, du skal afprøve det.

Hvis du altid har drømt om at være en god coach, kan en coach uddannelse være oplagt. Der findes forskellige niveauer, alt efter hvad du drømmer om. Hvis du drømmer om at leve af coaching, skal du vælge en bestemt uddannelse. Men coaching kan også bruges som et supplement på din arbejdsplads. Der findes et hav af forskellige efteruddannelser og kurser, som du kan tilmelde.

Og husk – det er aldrig for sent. Uanset alder eller tid på arbejdsmarkedet er det ikke for sent at tilegne sig ny viden og erfaring. Dette må endelig ikke være en stopklods for dig. Og heller ikke, hvis dine kolleger siger anderledes. Du vil garanteret komme på arbejdspladsen med ny energi, fordi du netop har genfundet din glæde ved arbejdet.

Snak med din leder om dine overvejelser

Når du har valgt en efteruddannelse eller et kursus, som du virkelig brænder for, bør du snakke med din leder. Det bedste tidspunkt, hvor du kan fremlægge din idé, er ved din MUS-samtale. Her er det netop din udvikling, der er i centrum.

Når du fremlægger din idé, så gør det så nemt for din leder som muligt. Hvis han eller hun selv skal gøre et større arbejde, vil din idé garanteret blive afvist med det samme. Sørg derfor for at være på forkant med spørgsmål.

Derudover skal du have dine resultater på banen. Fortæl, og fremhæv dine resultater og dine succeser. Og brug disse til at fortælle, hvordan du kan blive endnu bedre. Fortæl herunder, hvordan dine nye kompetencer kan bruges i virksomheden. Og hvordan denne vil få større værdi af en medarbejder med en sådan uddannelse.

Hvis din leder afviser dit forslag, så spørg igen. Spørg ind til, hvad det er, som skyldes din afvisning. På den måde kan du forberede dig til endnu en snak. Og være på forkant på netop dette område.