Ved du, hvad du bruger dine penge på?

0
143

Er du en af de mange danskere med ondt i økonomien og som ikke forstår, hvor dine penge forsvinder hen hver måned? Så læs med her, hvor vi ser på, hvordan du kan få mere for de penge, du har og grundlægge en sund økonomi.

Mange af os har nemlig ikke styr på, hvad vi bruger vores penge på, og har man ikke det, er man i risiko for at komme på afveje og for eksempel optage gæld til at spille for. Mange håndterer at spille fornuftigt, måske med en Spilnu bonuskode i ny og næ.

Læg et budget og få overblik over din økonomi

En sund økonomi starter med et budget. Ved at lægge et budget kan du se klart og tydeligt, hvor meget du har tilbage, når de faste udgifter er betalt. Sæt god tid af til at lave et skema, hvor du fører alle dine indtægter ind. Indtægter kan dreje sig om løn, SU, børnepenge, dagpenge og andre ting. Også udgifterne skal noteres i skemaet, og her er der tale om ting, du skal betale, for eksempel husleje, varme, forsikringer, abonnementer, transport, mad, gaver og andet. I et budget er det vigtigt, at udgifterne ikke overstiger indtægterne, og gør de det, må du skære ned på nogle af dine udgifter.

Skær ned på det unødvendige

Netop ved at skære ned kan der være mange penge at spare, og flere end du måske lige regner med. En kop to-go kaffe hver dag bliver til mange penge hver måned, og det samme gælder pizza, energidrik, snus, betting, sodavand og andre ting, der ikke er strengt nødvendige. Ved at skære ned på disse ting og købe ind, når der er tilbud, kan du få balance i dit budget og måske endda lægge penge fra til opsparing og investering.

Spar op og invester

Opsparing er nødvendig, hvis du drømmer om en dag at købe et hus, tage på jordomrejse eller måske holde et overdådigt bryllup. Herudover er det en god idé at have en opsparing til uforudsete udgifter, for ikke alt er vi herre over, og hvis dit køleskab pludselig går i stykker og du er nødt til at købe et nyt, er det til din klare fordel at have en opsparing at trække på, så du ikke er nødsaget til at optage et lån med høje renter og gebyrer.

At spare op er altså klart at anbefale, og en del af din opsparing kan du vælge at placere i aktier. Selvom aktiemarkedet går både op og ned, går det for de gode solide selskaber i gennemsnit 7-8% op om året set hen over en årrække. Denne stigning kan man vælge at se som en slags rente, og i og med at man i banken ingen rente får i disse år, kan det altså være en mulighed at kigge mod aktiemarkedet. At investere i aktier er dog ikke uden risiko, og netop derfor betaler det sig at tænke sig godt om og primært investere i gode, solide selskaber som eksempelvis dem fra det danske C25-index.

Tidligere artikelSæt ikke dit liv på spil – overlad elektriske reparationer til de professionelle
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.