Guide: Ejendomsadministration på 5 minutter

0
4932

Har du hørt om ejendomsadministration før? Måske ikke, men det kan vise sig at være noget for dig, hvis du ejer nogle boliger rundt omkring i Danmark. For at gøre det hele lidt nemmere for dig, giver vi dig her en kort guide til, hvad det hele handler om. Vi fortæller dig lidt om, hvad det er, hvorfor det er en fordel for dig, og hvilke arbejdsopgaver du faktisk kan slippe for at tænke på. Det eneste, du skal, er at vurdere, om ejendomsadministration er noget for dig.

Hvad er ejendomsadministration?

Når vi taler om ejendomsadministration, så er det en ekstern virksomhed, der varetager alt det administrative arbejde for dig. Der findes en lang liste med opgaver, som de varetager for dig, og det er blandt andet varsling ved huslejestigning, udarbejdelse af lejekontrakter, kommunikation med lejere og vicevært og regnskaber.

Du vil altså få hjælp til en hel række af de praktiske opgaver, som kan fylde meget i din hverdag. Du vil få ejendomsadministrationen som bindeled mellem dig og dine boliger, men uden du skal være i kontakt med beboerne eller tage en række beslutninger.

Ejendomsservice kan være med i købet

Der findes også noget andet, nemlig ejendomsservice. Her får du ikke hjælp til administration af dine lejemål, men derimod en vicevært, der sørger for alle de praktiske ting i boligerne. Det kan være græsslåning, at fortovet bliver saltet om vinteren, flyttesyn og meget andet. Det er altid godt at erhverve sig en vicevært, og igennem et ejendomsservicefirma vil du altid få professionel hjælp.

Nogle steder vil du få det hele i én samlet pakke. Det afhænger både af din virksomhed, men også den enkelte pris, i forhold til om det kan betale sig for dig.

Derfor bør du få hjælp

Når du ejer nogle boliger, som du lejer ud til nogle personer, du ikke kender, så vil du med tiden opleve, at det er langt mere omfattende end først antaget. Måske du allerede står for alle opgaverne, og så har du sikkert også oplevet, at det somme tider bliver svært at huske det hele. Får du hjælp til ejendomsadministration, så skal du ikke selv huske på alle de processer, du skal igennem for at kunne gøre det hele 100 procent lovligt og efter bogen. Og så vil du spare meget tid i sidste ende.

En anden fordel ved at få hjælp til ejendomsadministrationen er, at du bedre kan se det hele ude fra og på den måde vurdere, om noget ikke er, som det skal være. Du vil samtidig kunne stille en række krav til nye lejere og lignende, som virksomheden, der administrerer dine lejligheder, skal overholde.

Kontakt forskellige administrationsselskaber

Overvejer du at få en hjælpende hånd, så kan du med fordel kontakte flere forskellige administrationsselskaber, der kan hjælpe dig. På den måde kan du undersøge, hvad de egentlig tilbyder, og om du også kan få tilknyttet ejendomsservice. Fordelen ved at samle det hos samme selskab er, at du kun skal være i dialog med dem – og ikke to forskellige. Det vil spare dig for meget tid og måske også mange penge i sidste ende.