Skab online sikkerhed for dig og din familie

0
1073

De fleste af os har prøvet det i enten større eller mindre grad; virus på computeren. Én ting er, at det kan føre til irriterende reklamer, der popper op på skærmen, eller at maskinen bliver langsommere, når man skal benytte den.

Noget andet er, hvis vira på computeren pludselig gør, at du ikke længere har adgang til nogle af de ting, du har liggende. Derfor er det vigtigt at have et program, der dækker dig ind fra starten af, så du ikke først handler, efter skaden er sket.

Heldigvis findes der systemer til installation af både din og børnenes computere, så I alle kan færdes sikkert på nettet uden at frygte infektion af computeren.

Hav kontrol over dine børns færden på internettet

Måske har du selv en idé om, hvad man skal undgå på nettet, for ikke selv at opsøge vira. Den store ”Kunde nr. 1.000.000”- knap eller mails fra diverse ukendte rige onkler og tanter, du angiveligt skulle have arvet fra, er blot få eksempler. Dog er det de færreste børn, der er opmærksomme på dette.

Det er derfor vigtig, du snakker med dine børn om, hvad der frit kan trykkes på på nettet, og hvad man ikke skal stole blindt på. Vigtigst af alt er, at bliver de i tvivl, bør de altid hive fat i en voksen, før de trykker videre.

Det kan naturligvis være svært at opliste alle de ting på nettet, der kan føre virus med sig. Dog er det en god tommelfingerregel, at de aldrig skal downloade noget på nettet, før de har fået en voksen til at godkende.

Et program der hjælper hele familien

En god løsning for dig er at købe programmer, der først og fremmest minimerer chancen for, at du får virus på dine computere, og som ligeledes kan gå ind og rense din computer, hvis det skulle vise sig, den alligevel får erhvervet sig nogle vira.

Der findes en del forskellige programmer, du kan installere på din egen og resten af din families computere. Norton laver blandt andet pakkeløsninger på security enheder, så du kan installere et antivirusprogram på alle computerne i familien. Dette gør, at du stadig har en vis sikkerhed, selvom dine børn eksempelvis skulle have downloadet musik fra et usikkert sted, som kunne have ført virus med sig. Disse fungerer både til Windows og Mac, så man ikke skal ud og købe flere forskellige pakker, blot fordi computerne har forskellige styresystemer.

Derfor er det vigtigt at undgå vira

En virus kan gøre mange ting ved din computer i både højere og mindre grad. Blandt det mest almindelige er, at computeren bliver væsentligt langsommere, og dermed også sværere at arbejde på. I værste tilfælde kan du risikere, at computeren ikke er til at benytte mere. Er du yderst uheldig, kan det lade sig gøre for udefrakommende at hacke sig ind på din computer, og fastlåse eventuelt arbejde eller vigtige data, du måtte have liggende på computeren.