Sådan får du ny inspiration til aftensmaden

0
1144

Er du ved at være godt træt af at jonglere mellem de samme retter, når du skal planlægge, hvad familien skal have at spise til aftensmad? Så er du ikke alene. De fleste af os er vanemennesker, og så ligger det jo altså bare lige for at vælge de samme retter igen og igen.

For de smager jo godt og dejlig velkendt de retter, som du lige præcis ved, hvordan du skal lave, ikke? Her i artiklen får du gode ideer til, hvordan du kan få fornyet inspiration, når du skal lave madplan, eller når du skal finde på en ret i farten, når du er nede at handle.

Få måltidskasser leveret til døren

Har du endnu ikke prøvet at benytte dig af et af de mange tilbud om at få mad leveret til døren i form af måltidskasser, kan det være, at du skal benytte dig af muligheden for at få en masse nye opskrifter. Du skal ikke selv hive kaninen op af hatten hver eftermiddag, og så slipper du desuden for at skulle handle ind til aftensmaden hver eneste dag.

I de forskellige måltidskasser følger der altid opskrifter med. Og du vælger selv, om det skal være slankeretter, retter med asiatisk inspiration, retter, der er hurtige at lave, eller noget helt fjerde. De fleste udbydere giver dig en række valgmuligheder, så du selv kan trække dine måltider i den retning, som du ønsker. Uden selv at skulle bestemme præcis, hvad der skal på menuen.

Abonner på opskriftsblade

Hvis du gerne vil sætte ind over for at kokkerere de samme retter igen og igen, er der masser af inspiration at hente ved at kigge i de forskellige madblade, som du kan købe. Beslut dig eventuelt for at abonnere på et madblad i eksempelvis tre måneder, og ryk alle de opskrifter ud, som du godt kunne tænke dig at prøve.

Når de tre måneder er gået, så følg op på, om din mission har været en succes eller ej ved at tælle sammen hvor mange nye retter, du har prøvet at lave med inspiration fra opskriftsbladet. Derefter kan du vurdere, om du vil fortsætte med at købe madblade eller ej.

Følg en madplan, som du ikke selv har lavet

Måske har du en god ven eller bekendt, som er i den samme situation som dig? Så er det oplagt at vende bøtten på hovedet. Aftal med din ven, at I laver en madplan til hinanden. Lad det bare være en madplan, der tager udgangspunkt i de retter, som I hver især plejer at lave – de er med garanti ikke identiske. Husk at aftale, hvorvidt der skal følge opskrifter med, eller om I skal google jer frem hver især, når I skal i gang i køkkenet derhjemme.

Der findes desuden et hav af madplaner online. Mange forskellige butikker tilbyder, at du kan downloade en ny madplan med nye opskrifter fra uge til uge. Gør du det, vil du sikkert også få en masse nye måltider ind i din hverdag.

God fornøjelse med at få lidt fornyelse ind i dit køkken!