Så vigtig er din mobil blevet

0
1944

Kigger man på mobilens udvikling over de seneste 15 år, er det næsten umuligt at forstå, hvad der er sket på så kort tid. I starten skulle mobilerne være så små og handy som muligt, og i dag er det en helt anden snak. Mobilen er i dag blevet en stor del af hverdagen for mange, og flere kan ikke leve uden. Der kommer konstant nye funktioner til mobilen, og det er svært ikke at lade sig blive afhængig.

 

Mobilens hurtige udvikling

De første mobiler kom frem i 90’erne, og her var det Nokia, der dominerede markedet. Mobilerne var dengang med den berømte antenne, og man var heldig, hvis man havde en telefon med farvedisplay. Den blev dengang udelukkende brugt til at sende Sms’er og ringe fra, fordi mere kunne den ikke. Allerede i starten af nullerne blev den første klaptelefon og skub-op telefon lanceret på markedet, og det var her de forskellige mobilproducenter begyndte at adskille sig fra hinanden udseendemæssigt. Der var stadig antenner på mange af dem, men de kunne nu bruges til også at spille på, høre musik på samt at tage billeder og videoer med.
I 2007 skete der en revolution, da Apple introducerede os alle med sin første smartphone, hvor skærmen med berøringsfølsomhed for alvor blev populær. I dag minder mange af telefonerne om hinanden, og de kan næsten alle det samme.

 

Mobilen som en del af hverdagen

Afhængigheden til mobilen har aldrig været større, end den er nu, fordi vores mobil er blevet en velintegreret del i vores dagligdag. Mobilen bliver brugt til at klare stort og småt med i hverdagen, og det har aldrig været mere vigtigt at følge med i, hvad der sker omkring én enten på de sociale medier eller på de forskellige nyhedssider.
Mange bruger sin telefon til at gøre hverdagen lettere med ved f.eks. at bruge den som alarm om morgenen, og hvor kalenderen bliver brugt til at holde styr på sine aftaler med. Apps bliver også i høj grad brugt, når der skal tjekkes vejrudsigter, spilles spil med eller når man skal have redigeret sine billeder.
Adgangen til internettet fra telefonen bliver også hyppigt brugt til f.eks. at handle online med, og der bliver handlet alt lige fra tøj og sko til e-cigaretter og elektronik.
Der er faktisk næsten ikke dét, som man ikke kan på sin mobiltelefon i dag.

Mobilen får en større og større rolle i hverdagen, og på blot 10 år er der sket en kæmpe udvikling, og det bliver spændende at se, hvad der sker i fremtiden.