De bedste tips til indretning af din bolig

Depositum-overførslen er lige gået igennem, og du har set pengene sive ud af din konto, hvorefter de har fundet sig til rette i udlejerens lomme. Selvom det kan være en dyr affære, er det spændende at flytte, og du har med længsel set frem til at flytte ind i dit nye hjem. Når flyttemændene har afleveret de sidste ting i din lækre nye bolig, er det tid til at indrette og dekorere.
Det kan også være, at du er en af dem, som bare har brug for et frisk pust, og lyster forandring, da din lejlighed har set ud på den samme måde, siden du først flyttede ind.

Nedenfor gives der derfor gode indretningstips til at få det ultimative hygge ind i din bolig:

 

Undgå at småting flyder
Vi har alle nipsting og souvenirs, som vi er glade for, og gerne vil vise frem, da de har en personlig betydning, men de kan være svære at flette ind i indretningen. Én måde at få dine personlige rejseminder, små nipsting m.m. ind på, er ved at samle tingene på bakker. Det vil give dit hjem et personligt præg, men uden at ting ligger og flyder over det hele. Tilføjer man et par pynte-genstande, som fx et stearinlys i matchende farve, så bindes det hele godt sammen, og der skabes en god stemning.
Så er løsningen ikke mindst praktisk ift. rengøring.

 

Skab hygge og varme gennem tekstiler
Bløde tekstiler giver hygge og varme. Det er desuden nemt at skifte stil og stemning, fx ved at have nogle puder og gardiner, som bruges til forskellige årstider eller højtider, som eksempelvis røde puder til jul, eller gule puder om sommeren.

 

Grønne planter skaber liv
Nogle mener, at blomster er for besværlige at have i en travl hverdag. En løsning er at finde nogle planter, der ikke skal vandes så ofte. Det kunne eksempelvis være efeu. Planter gør mere for hyggen, end man lige går og tror.

 

Wow
Vi vil gerne have, at vores gæster på rundtur stopper op, og spørger ind til vores ting. Indflet derfor noget i indretningen, som giver en ”wow”-effekt. Det kunne eksempelvis være en hjemmelavet udendørs-bænk, der bruges indendørs. Det kunne også være et vintagetapet, som ikke ses så tit.

 

Løse gulvtæpper skaber zoner
Løse gulvtæpper undervurderes af mange danskere, da de bliver set som værende gammeldags. Man kan i dagens Danmark få mange smukke tæpper. Tæpperne samler, og kan bruges til at vise hvilke zoner, der er i et rum (fx spisebords- eller sofaregion), hvilket skaber ro for øjet.

 

Møbler som rumdelere
Møbler kan virke som rumdelere, hvilket efterlader dine gæster med et unikt og frisk indtryk. Man kan for eksempel sætte en sofa langs en aflang reol, og på den måde skabe en usynlig væg.

 

Hygge på din altan
Hvis du har en altan, kan du eksempelvis forlænge dine sommeraftener gennem nogle hyggelige lyskæder og stearinlys på havebordet. Et andet godt råd er at få naturen ind på altanen gennem en masse planter – det er en fornøjelse for dig, og for de forbipasserende, at kigge på.

 

Taburetter er ”in”
Gamle taburetter og skamler kan bruges som sofa- eller natbord, eller kan tages med ud på altanen, hvor man kan stille en kop kaffe. Det rustikke er meget oppe i tiden, da de efterlader et æstetisk indtryk.

 

Vær praktisk
Vi har stort set alle så mange ting, at vi har brug for at tænke i opbevaringsplads. Når du køber møbler, bør du derfor tænke i multifunktionalitet. I stedet for bare at købe en ordinær seng, bør du måske overveje en lidt højere seng med skuffer. Så har du altid plads til lagener, tøj, kufferter og tasker m.m.

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.