Pas godt på din PC

0
1482

Hvis computeren driller eller kører utrolig langsomt, så er det meget fristende at anskaffe sig en. Dog er det ikke altid den bedste løsning. Al elektronik bliver slidt med tiden, og nogle gange er vi bare nødt til at skifte det ud. Men der er meget du selv kan gøre for din pc, så den holder længere.

 

Forlæng levetiden

Der kan være mange små problemer med elektronikken, der i sidste ende kan være med til at gøre dig vanvittig. Fx en computer i sneglefart eller et batteri der dårligt holder strøm i en time. Lige med hensyn til batterier, så skal de desværre bare skiftes engang i mellem, da de bliver slidte og sløve med tiden. Men du kan faktisk selv gøre noget for at forlænge levetiden. Først og fremmest må du aldrig bruge din computer på ”bløde” overfalder. Lad vær med at have den i sengen eller sofaen, da du kan risikere at blokere udluftningen og overophede batteriet. Hvis du ikke skal bruge din computer i længere tid, bør du tage batteriet ud. Hvis du døjer med en ualmindeligt sløv maskine, så er der også hjælp at hente. Engang i mellem er det lige nødvendigt med en god omgang hovedrengøring derhjemme, og det sammen gælder din trofaste pc. Fjern alle de programmer du ikke længere bruger. Og det samme gælder dokumenter og andre filer, da det bare bruger en masse plads. Hvis du har prægrammer der starter af sig selv, i takt med computeren, så lav det om i indstillinger, så maskinen ikke skal bruge en masse unødvendige kræfter.

 

Pas på hackere

Sørg for at din computer ikke rager alt mulig skidt til sig ved at installere et godt antivirusprogram. Sørg for at få et program der beskytter dig mod spyware og hackerangreb. Lad vær med at klikke på mistænkelige links på hjemmesider og i mærkelige mails. Der er fælder overalt, og nu bedre beskyttelsesprogrammer du har, nu mindre skal du bekymre dig.

 

Få professionel hjælp

En gang i mellem må vi erkende, at vi ikke kan løse alle problemer. Så kan det være en god ide at opsøge de professionelle. Måske er det faktisk bare en god omgang computer reparation der skal til. Der er garanteret en lokal reparatør i nærheden af dig, der kan give dig kyndig hjælp og vejledning. Måske er det ikke engang en reparation der skal til, men bare en simpel opgradering. Og hvis din stakkels pc ikke er til at redde, så kan du få hjælp til at vælge en ny og passende maskine til dine behov.