Gør din indretning personlig

0
1693

Det kan være et let valg at gøre som alle andre, når det angår din indretning derhjemme. Det kan dog være en rigtig god ide, hvis du begynder at tænke lidt over, hvad du godt kan lide af indretning i stedet for bare at gøre som så mange andre. Moden tilskriver for tiden, at din indretning skal være meget sort/hvid uden alt for meget, som skiller sig ud og er meget iøjnefaldende. Men det er ikke alle, der har det bedst i den form for indretning, og det er trods alt dig, der skal leve i det til daglig. Det er derfor rigtig vigtigt, at du bare gør det lige præcis, som du gerne vil.

 

Lad indretningen afspejle din personlighed

Det kan være et godt udgangspunkt at indrette efter din egen personlighed. Du kan eksempelvis overveje, hvad du godt kan lide at gå i af tøj, da det ofte også giver en ide om, hvad du godt kan lide. Hvis du eksempelvis godt kan lide noget feminint tøj fra Gerry Weber eller noget afslappet og blødt tøj, så skal du måske tænke på, at dette også kan overføres til din indretning. Der er mange måder at gøre det på, hvis du eksempelvis går efter, at det skal være feminint. Det kan blandt andet være, at du vil tilføje nogle plakater eller billeder, som fremstår feminine for dig. Hvis du gerne vil skabe en afslappet indretning, så kan det være ved at placere en stor og lækker lænestol. Der er selvfølgelig mange andre muligheder, dette er blot for at give dig noget inspiration.

 

Din indretning påvirker dig

Det rum, som du sidder i, vil enten have en positiv eller negativ effekt på dig. Nogle former for indretning giver dig eksempelvis bedre mulighed for at tænke klart, hvor andre former for indretning giver dig lysten til at læne dig tilbage og bare hygge dig. Det kan være svært at sige, hvilken slags indretning, der helt præcis påvirker dig på en bestemt måde, da det er meget individuelt, hvordan en indretning præger en. Nogle mennesker vil se en lænestol som værende et møbel, der lægger op til at læse tunge teoretiske bøger, hvor andre ser det som et godt sted at tage en middagslur.

Råddet lyder derfor, at du skal tænke over, hvilken påvirkning forskellige pyntegenstande og møbler har på dig. Det er en god ting at overveje, hvis du eksempelvis gerne vil have et kontor, der motiverer dig til at arbejde produktivt. Hvis du blot tænker over det, så finder du formentlig hurtigt frem til nogle genstande, som vil være helt rigtige for dig.

 

Find inspiration

Der er selvfølgelig andre mennesker, der har valgt at være ligeglade med, hvad moden tilskriver i denne periode. Du vil sagtens kunne finde nogle, som kan inspirere dig til at gøre tingene på en lidt anderledes måde. På den måde kan du se, om der ikke nogle ting, som du synes, ser godt ud. Så kan du måske arbejde på din egen ide ud fra det eller gøre det samme, hvis du helt forgabt i ideen – det er der bestemt intet galt. Du behøver ikke altid at skulle være original med dine egne ideer, det kan sagtens være rigtig flot at bruge nogle andres ideer og mixe dem sammen med sine egne.

Måske kan du også finde en masse inspiration, hvis du går ned i en butik, der sælger diverse ting til din bolig. Her vil du formentlig finde nogle ting, som du kan lide og på den måde, kan du måske finde frem til, hvordan du gerne vil sætte tingene sammen hjemme hos dig selv.