Kører fremtidens biler kun på jorden?

0
2802

Bilerne i vores tid udvikles med lynets hast, og de nye modeller byder på noget nyt hver gang. Ind til videre har vi mennesker haft svært ved at forestille os, at bilerne skulle kunne andet end at køre på vejene, men kan andre muligheder efterhånden være ved at være en realitet? Mange biler har nu fået udseende som en lille flyver, når de åbner dørene op. Dørene kunne dermed give associationer til vinger. Ind til videre har de ikke den funktion, men måske er det noget i den stil, som vi kan komme til at se i fremtiden. Det er muligvis ikke ret langt væk, når vi tænker over, hvor stor en udvikling der allerede er inden for biler. Tag f.eks. Tesla som bruger enorme summer på udvikling af deres biler.

 

Billisten behøver ikke længere holde på rettet

Der findes biler, hvor der ikke længere er behov for, at billisten selv kører bilen – det gør bilen nemlig helt af sig selv. Her er nogle af Teslas biler et eksempel, da firmaet allerede har lavet biler, hvor det er muligt. Her vil bilen selv sørge for, at der bliver bremset inden et sammenstød med en anden bil, og bilen vil ligeledes selv kunne stå for at blive inde for sin bane på vejen. Alt dette kan lade sig gøre med nogle utrolig følsomme sensorer, så det aldrig kommer til at gå galt. Imens du bliver transporteret fra A til B, kan du lege lidt med bilens software i stedet for at koncentrere dig om vejen. Du behøver derfor ikke at kede dig, bare fordi du ikke selv kører bilen.

Dette kan være meget gavnligt, hvis du eksempelvis skal ud at køre en rigtig lang tur. I dette tilfælde kan det være rigtig rart, hvis du lige kan få lov til at slappe lidt af i ny og næ, hvis du føler, at du bliver træt af at køre. Det vil dermed også sige, at bilen ikke udelukkende kan køre selv, du kan også vælge at køre den.

 

Sikkerheden har aldrig været bedre

Det bliver næsten umuligt at køre galt i biler, som er produceret af Tesla, hvilket andre producenter uden tvivl også kan følge med på. Når det angår Tesla, understreger de også, at det endda er endnu mere sikkert at benytte sig af den selvkørende bil, end det er at køre den selv. Dog er der uanset hvad aktive sikkerhedsteknologier i bilen, der sørger for automatisk nødbremsning, som sørger for, at du undgår kollision.

Udviklingen er derfor på sit højeste. Tesla er en af de producenter, der viser, at bilens funktion kan tages langt ud over vores fantasi. Lige pludselig kan bilerne alt det, som vi ikke havde regnet med, at den kunne. Dette kan let være muligheden for at kunne flyve i sin bil. Vi havde aldrig troet på selvkørende biler, men nu er de her. fremtiden kan byde på det hele.

Det er måske også et spørgsmål om tid, før bilerne bliver sikre, at en bilforsikring kunne blive overflødig. Det er svært at forestille sig. Men der kan, som nævnt, ske ting, som vi ikke i vores vildeste fantasi havde kunne forestille os.