Danskernes købsvaner på internet: Få et overblik over situationen i 2017

0
1397

Man skal ikke være blind for at se, at e-handel bliver mere og mere populært. Men hvor populært er det egentlig? Meget, kan vi fortælle dig! Faktisk handlede de danske forbrugere for hele 115 milliarder kroner på nettet sidste år, og det betød en ny rekord. Danskernes internetkøb er altså støt stigende, men hvad er det, vi køber, og hvem køber vi hos? Det kan du blive klogere på her.

Dette køber vi

At e-handlen vokser, kan vi roligt konkludere ud fra førnævnte tal. Og det er faktisk ikke så lidt, for der er nemlig tale om hele 14 % siden 2016. De ting, der især er populære at købe på nettet, er eksempelvis smykker, sko og tøj, men faktisk topper rejser som mest købte ting på internettet – i hvert fald hvis man måler på selve omsætningen. Herudover er eksempelvis ting til bilen også et populært køb, og det er alt lige fra lak til bilen og shampoo til nye sæder og dæk. Sidstnævnte kan nemt købes hjem fra daekonline.dk.

Hvorfor køber vi?

Salgene skyldes som oftest, at tingene kan findes væsentligt billigere i internetbutikker i forhold til fysiske butikker, hvorfor der kan være mange penge at spare. Dertil kommer selve bekvemmeligheden i blot at kunne sidde i sofaen og klikke varer hjem i stedet for at skulle ind til byen for at stå i kø i adskillige butikker.

Hvordan køber vi?

Netop bekvemmelighed er nøgleordet til dette spørgsmål, for undersøgelser viser faktisk, at mange af købene bliver foretaget på en smartphone. Faktisk steg antallet af køb foretaget på mobiltelefonen i 2017, og det betyder, at det nu er hele 15 % af alle køb på internettet, der bliver foretaget på en smartphone. I alt blev 176 millioner køb foretaget på nettet sidste år, og mindst 55 % af forbrugerne handler mere end tre gange månedligt. Det gennemsnitlige beløb, der bliver brugt, ligger omkring 950 kr., og faktisk udgør børnefamilier hele 26 % af køberne. Ses der på selve købsmetoden, er det igen tydeligt, at det skal være nemt, for dankortet bliver brugt til 59 % af købene, mens PayPal kun bruges ved omkring 6 %.

Ulemperne ved køb på internettet

Der er dog desværre ikke kun positive ting at sige om den fortsat stigende mængde af internetkøb, for de mest populære netbutikker er nemlig blandt andet Amazon og Wish. Problemet med disse er, at der ikke er nogen kontrol med varernes kvalitet, samt at butikkerne ikke betaler moms, hvilket giver prisen et ordentligt dyk nedad. Denne lave pris kan de danske netbutikker selvsagt ikke konkurrere med, hvorfor mængden af køb på udenlandske hjemmesider fortsat er væsentligt større end i danske netbutikker.

Støt de danske netbutikker

I anledning af ovennævnte fakta om forskellen på danske og udenlandske netbutikker, kan vi derfor kun opfordre til, at du støtter de danske, når du handler på nettet. For muligvis er prisen en anelse anderledes, men det gør trods alt en forskel for det danske marked på sigt.