Fokuser på boligen og forhøj din livskvalitet

0
1537

Det er ikke nogen hemmelighed, at din boligsituation er vigtig for din livskvalitet. Det er selvfølgelig forskelligt, hvad for nogle præferencer du har, og hvor meget eksklusivitet du har brug for. Men trygheden i at have en fast base og et sted du kan puste ud og lade op til næste dags gøremål, er fælles for alle.

Nogle gange kan man dog lidt glemme at prioritere boligen, hvilket i længden fører til, at der er en masse irritationsmomenter, der sænker din livskvalitet. Hvis du er en af dem, der har det sådan, bør du læse videre i det, der følger og få inspiration til, hvordan du kan komme disse irritationsmomenter til livs.

Bor jeg det rigtige sted?

Som det første skal du vurdere, om du overhovedet bor i den rigtige bolig det rigtige sted. Det kan være, du bare har vænnet dig til at bo sted du ikke rigtig er tilfreds med, men ikke rigtigt er vild med det. Hvis det er tilfældet, bør du virkelig overveje at flytte.

Det første du skal gøre, hvis du har besluttet dig for at flytte, er at undersøge, hvad du har råd til, og hvor du gerne vil bo. Derefter skal du tage kontakt til en boligadvokat, der kender dette specifikke geografiske område. Det kan eksempelvis være en boligadvokat i København. I modsætning til en ejendomsmægler varetager en boligadvokat købers interesser, og sikrer dig den bedst mulige handel.

Er mit køkken godt nok?

Bolig- og indretningseksperter siger ofte, at køkkenet er hjemmets hjerte – og det med god grund. Det er ofte der, hvor man som familie mødes og snakker om dagen, der hændte. Det er mere og mere normalt, at køkkenet og stuen bliver slået sammen i et såkaldt køkken alrum, hvilket bare understreger køkkenets position. Det er et rum, der både skal tilfredsstille dig æstetisk og funktionelt

Sørg derfor for, at dit køkken leve op til dine præferencer, og du har alle de elementer, du har brug for i din hverdag. Hvis du for eksempel er en stor familie, og I laver rigtig meget mad i lejligheden, er det vigtigt, at du har et stort køleskab og en fryser, der kan indeholde en store mængde føde- og drikkevarer.

For at madvarerne skal holde længere tid, er et godt at bruge vakuumpakker. De er lette at gå til og meget praktiske og lette at opbevare. Læs mere om vakkumpakkere på testmagasinet.dk

Er der brug for renovering?

Det kan være du allerede har den potentielt, bedste bolig for dig, men at det kræver forskellige former for renovering at indfri potentialet. Der er rigtig mange fordele ved at renovere. Først og fremmest kan du med renovering helt og aldeles personliggøre din lejlighed. Det er muligt at bygge tingene lige efter dit hoved.

Derudover sænker du med mange former renovering dit varmeforbrug, hvilket resulterer i en billigere og mere miljøvenlig daglig drift af boligen.

Hulmursisolering er vejen frem

Hvis din bolig er en af de lidt ældre, er en hulmursisolering en af de allermest effektive renoveringer. Modsat hvad rigtige mange forestiller er en hulmursisolering hverken særlig ressource- eller tidskrævende. Til gengæld kan en hulmursisolering virkelig gøre en forskel. Den både øger komforten og sænker varmeforbruget væsentligt.

Kort fortalt er en hulmursisolering en isolering af hullet mellem for- og bagmuren. Specielt i husene før 1980’erne blev disse hulmure bygget med meget dårlig isolering, hvorfor varmen simpelthen bare sivede ud. Hertil vil fagmændene formentlig gå ind og fylde dette hulrum ud med thermefloc papiruld, der virker utrolig isolerende og let og smertefrit kan sprøjtes ind gennem et lille hul.