Anmeldelse af programmet Geogebra classic

Geogebra er et stykke software, der er særligt populært og meget brugt i de ældre klasser i folkeskolen. Det er udviklet til at lære eleverne – og andre for den sags skyld – om algebra, geometri og flere andre matematiske discipliner, og det er særligt populært, da det er gratis, og du kan sidde og nørde med det selv hjemme på værelset.

I skolerne bliver geogebra også brugt til at løse forskellige opgaver. Det er et anerkendt værktøj, der ses på lige fod med lommeregneren, og det er altså utroligt populært.

Udover at være gratis, så fungerer det også på en lang række enheder med en lang række styreprogrammer. Du kan få det til din Windows – uanset om det er Windows 10 eller andet – macOS, Linux, Android og iOS, hvilket gør det supertilgængeligt.

Hvis du vil blive endnu klogere på Geogebra classic, så kan du læse meget mere om software lige her.

Programmets historie

Geogebra er udviklet af Markus Hohenwarter fra Østrig. Det var som en del af hans uddannelse, at Hohenwarter startede projektet helt tilbage i 2001, og der har altså ikke være nogen garanti for, at programmet ville opnå den store succes, som man må sige, at det har fået.

Det kan som sagt bruges på folkeskole niveau, men det har faktisk også egenskaber, der egner sig til både gymnasialt brug og højere læreanstalter, og hvis du har tid og lyst til at udforske programmet, så er der altså timevis af bruge manualer, som du kan bruge og udforskning på egen hånd, som du kan kaste dig ud i.

Programmets egenskaber på folkeskoleniveau

Geogebra er primært brugt i folkeskolerne, da mange går videre til Nspire, når de når gymnasiet og de videregående uddannelser.

Programmet rummer utroligt mange features, der er superanvendelige til matematiktimerne i folkeskolens ældre klasser, når teknologien begynder at blive blandet ind i matematik, og lommeregneren ikke længere er nok. Faktisk er geogebra så brugt i folkeskolerne, at der afholdes turneringer i, hvem der bruger programmet bedst.

Programmets egenskaber på gymnasialt niveau og til højere læreanstalter

Gymnasierne og de højere læreanstalter kan også have gavn af geogebra. Her er det nemlig også trigonometri, der blandt andet præger undervisningen, og der er også andet matematisk undervisning, som du kan have stor glæde af at bruge geogebra til. Det kan for eksempel også hjælpe med infinitesimalregning, da programmet kan beregne differentialkvotient og stamfunktion.

Der er stor hjælp at hente på internettet

Der er utroligt meget information på internettet om alt det, som geogebra kan. Og faktisk er der noget, der tyder på, at grænsen næsten ligger hos dig som bruger af programmet. Det handler blot om at finde frem til, hvordan du får programmet til at hjælpe dig med alverdens forskellige matematiske udregninger.

Her nedenfor kan du dog se en liste over de ting, som geogebra med garanti kan hjælpe dig med at løse:

  • Løse ligning
  • Tegne graf (både 2D og 3D)
  • Tegne geometriske figurer
  • Trigometriske beregninger, trigometrisk funktion og trigometrisk ligning
  • Vektorregning
  • Beregne differentialkvotient (dermed differentialregning)
  • Beregne stamfunktion (således integralregning)
  • Løse differentialligning
  • Tegne linjeelement
  • Martrix
  • Løse både dobbelt integral og tredobbelt integral, altså multipelt integral

Flere artikler

Mousel

Mousel er et fascinerende dansk kortspil, der stammer fra...

Brus

Kortspillet Brus er en fascinerende del af dansk kulturarv,...

L’Hombre

L'Hombre-variationerL'Hombre er et klassisk kortspil med spanske rødder, der...

Spar

Mange har hørt om det sjove kortspil spar, men...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.