Slip for mere hardware-bøvl

0
1661

Har du brug for en webserver til jeres webshop eller hjemmeside eller en traditionel server til at køre mail, intranet og forskellige interne tjenester i firmaet på? Så er der både penge, tid og en masse besvær at spare, ved at flytte din it-infrastruktur til Microsoft Azure. Det har mange danske firmaer allerede gjort med stor succes.

De tider er for længst forbi, hvor firmaer var bange for at lægge deres it-infrastruktur og serverpark op i skyen. Først var det frygten for, at internetforbindelsen mellem firmaet og serverne ikke var stabil eller bred nok. Men i takt med at vi har fået bedre og bedre internetforbindelser, forsvandt den forhindring.

Bedre sikkerhed end I selv har

Dernæst var mange erhvervsledere bange for hackere og andre online svindlere. Firmaets intellektuelle ejendom skulle holdes inden for firmaets egne mure – både de fysiske og de digitale.

Men i takt med at hackerne blev mere og mere sofistikerede, fandt de fleste firmaer ud af, at den sikkerhed en hostingplatform som f.eks. Microsoft Azure kunne tilbyde, tilbød en langt større sikkerhed, end den de selv var i stand til at etablere.

Den erkendelse satte for alvor gang i udskibningen af de danske firmaers it-infrastruktur. Selv store firmaer og offentlige institutioner flyttede nu ud i skyen.

Nye arbejdsopgaver til it-afdelingen

I takt med at virksomhedernes fysiske serverpark blev erstattet af virtuelle servere i skyen, fik it-afdelingerne nye arbejdsopgaver og mere tid til at udføre de gammelkendte med brugersupport, vedligeholdelse og drift.

Men især drift og vedligehold var blevet meget enklere. For der var ikke anden hardware end internetrouteren og en eventuel netværkshub at servicere længere. Samtidig var backup og opdateringer af software primært blevet til et spørgsmål om at kontrollere, at det var blevet gjort. Selvfølgelig skulle brugernes computere stadig holdes opdaterede, men det er væsentligt lettere i dag, end det var en gang.

Den sparede tid kunne i stedet bruges til nye opgaver, som f.eks. udvikling af nye tjenester, øget brugeruddannelse og hurtigere svartider på firmaets interne it-support.

Der er plads til det hele i skyen

Det gode ved en hostingplatform som Microsoft Azure er, at den kan bruges af alle størrelser virksomheder. Ingen er for stor og ingen er for lille – og dine servere og online tjenester behøver ikke nødvendigvis køre på Microsoft-teknologi.

Har du brug for en lille webserver til firmaets hjemmeside eller webshop, kan den således hurtigt sættes op på en Linux-baseret webserver med WordPress. Hele installationen kan klares med et enkelt klik på en knap, samt den nødvendige opsætning af DNS’en for hjemmesiden.

Gode guider og masser af partnere

Det gør det rigtigt nemt at komme i gang med Microsoft Azure – også selv om du ikke har en it-uddannelsesmæssig baggrund. For der findes masser af online guider til at sætte de forskellige servere og online tjenester op.

Har du brug for mere hjælp, kan du tage fat i f.eks. CloudWorkers eller en af de mange andre Microsoft-partnere herhjemme. De kan nemt hjælpe dig i gang med Microsoft Azure og med at få flyttet hele jeres it-arkitektur ud i skyen.