Sådan indretter du det ideelle arbejdsværelse

0
1220

Ud af sengen, ind i badet, på med tøjet, afsted i bilen og hen til kontoret. Sådan ser en morgen typisk ud for rigtig mange mennesker på det danske arbejdsmarked. Men nogle kan nøjes med at stå op, komme i tøjet og sætte sig direkte ind på sit kontor. En del nyder nemlig friheden ved at have arbejdsplads inden for hjemmets fire vægge. Er du én af dem, eller har du måske behov for at tage dit arbejde med hjem en gang imellem, så er det vigtigt, at du indretter dit hjemmekontor bedst muligt. Der er nemlig nogle helt andre forstyrrelser i hjemmet, som ikke er at finde på et fælleskontor. Læs med her og få gode råd til, hvordan du indretter dit kontor i hjemmet på bedste vis.

 

Tænk over placeringen

Hvis ikke allerede du har udvalgt et spot eller rum til dit kommende kontor, så overvej, hvorfra kilderne til larm i dit hjem udspringer. Der er nemlig ikke noget mere forstyrrende end støj, når man skal udføre en arbejdsopgave. Derfor er det første råd: fjern dig fra uroen.

Er naboen mod venstre en byggeplads, så placer dit skrivebord i modsatte ende i huset – selvfølgelig i det omfang, det er muligt. Bliver du let fristet af tv’et, så ryk kontoret så langt væk, du kan. Vi kan alle have de bedste intentioner om at arbejde koncentreret, men vi er kun mennesker. Og mennesker bliver distraheret.  Så gør dig selv en tjeneste og overvej, hvor du kan skabe mest ro for dig selv og dit arbejde.

 

Prioritér komfort

Hvis du har brug for et hjemmekontor, er det ofte lig med, at du har et job, som kræver, at du tilbringer en stor del af arbejdsdagen foran din computerskærm. Stillesiddende arbejde er hverken godt for ryg eller for skridttælleren, som gerne skulle nå de anbefalede 10.000 skridt om dagen. Men der er heldigvis meget, du kan gøre for at komme problemerne i forkøbet. Det andet råd er derfor: investér i en god kontorstol. En dårlig siddestilling kan føre til mange skavanker, og omvendt kan en god stol med komforten i top gøre underværker for din ryg og nakke. Du kan på se mere på denne side, hvor du også finder et stort udvalg af kontorstole, som passer til netop dine behov.

 

Undgå rod

Nogle trives i rod, andre gør ikke. Men når alt kommer til alt, er det altid en god idé at holde orden i sagerne på kontoret. Har du oplevet en gang eller to, at du har stået og manglet et vigtigt dokument? Så har du, når du indretter dit arbejdsværelse, en rigtig god mulighed for at komme dit manglende ordensgen til livs. Det sidste råd er altså: hold orden!

Køb for eksempel mapper og et arkivskab, så du altid har tingene ved hånden. Find ud af, hvad der fungerer bedst for dig, og indret dit kontor efter det. Alle har forskellige måder at strukturere sig på, og intet er forkert. Men brug som hovedregel altid de sidste fem minutter før fyraften på at rydde op på skrivebordet og omkring dig. Så indbyder dit kontor til ro og fokus, og du er klar til endnu en produktiv dag på hjemmekontoret.