Hvis du er interesseret i at læse mere om dækningsbidrag

Dette indlæg er sponsoreret

Denne artikel henvender sig primært til dig, der er interesseret i at læse mere om, hvad dækningsbidrag helt specifikt betyder. Faktisk er dækningsbidrag en af de mest betydningsfulde og væsentligste beregninger i et regnskab, og det benyttes i hovedparten af alle virksomheders regnskabsafdeling. Helt lavpraktisk kan man sige, at dækningsbidrag demonstrerer, hvor mange penge en virksomhed tjener på en ydelse eller en vare. Læs med her for mere information om dækningsbidrag, dækningsgrad og andet relevant.

Hvordan beregner man en vares dækningsbidrag?

Faktisk er det rimeligt simpelt at beregne dækningsbidraget for en vare. Du trækker blot de variable omkostninger fra salgsprisen, og dermed har du summen af dækningsbidraget. Ønsker du at finde dækningsgraden skal du blot sætte dækningsbidraget i forhold til omsætningen, og dermed fremkommer den procentværdi, der er selve dækningsgraden.

Med henblik på at få et klart billede af, hvor meget du tjener på en enkelt vare, er det vigtigt, at du skelner mellem de faste omkostninger og de variable omkostninger, som relaterer sig til den enkelte vare. De faste omkostninger dækker over eksempelvis faste lønninger til medarbejdere i en virksomhed eller husleje, og disse faste omkostninger skal ikke medregnes, når du ønsker at beregne en vares dækningsbidrag. Det skal derimod de variable omkostninger, idet det kun er disse omkostninger, der relaterer sig til produktion og salg af den enkelte vare. De variable omkostninger dækker eksempelvis over forsendelse, emballage eller andet, og de er alt sammen omkostninger, som du har haft i forbindelse med produktionen af varen. 

Hvorfor giver det mening at beregne en vares dækningsbidrag? 

Når man sælger en vare, er man naturligvis interesseret i at vide, hvor mange penge man kan tjene på at sælge den specifikke vare, og derfor er det relevant at beregne dækningsbidraget. Det siger sig selv, at desto større dækningsbidrag, desto bedre er det for din økonomi. Dækningsbidraget kan hjælpe dig til at få en ide om, hvor mange penge du kan tjene på at sælge den enkelte vare. Man kan dog ikke sige, at dækningsbidraget er det samme som overskuddet, for dækningsbidraget tilbyder dig et billede af, hvor mange penge du har tilbage til at betale dine faste omkostninger, såsom lønninger til medarbejdere, husleje osv. Overskuddet er altså dét, du har tilbage, når alt er betalt. 

Besøg dinero.dk

Hvis du er interesseret i at læse mere information om dækningsbidrag, dækningsgrad og andet, kan du med fordel klikke ind på dinero.dk. Dinero blev etableret i 2013 med en vision om at blive Europas førende leverandør af forskellige værktøjer til både store og små virksomheder. De tilbyder værktøjer til virksomheder, således at virksomhederne selv er i stand til klare deres daglige bogføring. 

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.