Skab et hjem med plads til forskellighed

0
1119

Når hjemmet skal indrettes, er der ofte en række forskellige faktorer at tage hensyn til. Bor man alene, skal man kun tænke på, hvad man gerne selv vil have, eller måske højest hvad eventuelle gæster kunne tænke sig. Men er man en familie, kan det være en lidt vanskeligere ting at gøre alle glade.

Men egentlig behøver det ikke være så svært at indrette, så hele familien føler sig tilpas. Der kan sagtens være plads til både at se fodbold og lave fingermaling, og så kan der også godt være en afdeling, som har plads til helt andre ting. Det handler bare om at udnytte pladsen og gøre hjemmet fleksibelt.

For plads er selvfølgelig også et tema, og sommetider har man bare ikke de 300 kvadratmeter, man måske i princippet godt kunne tænke sig. Derfor skal man selvfølgelig kigge på, hvordan man bedst muligt skaber et hjem, hvor der bliver plads til det hele.

Tal om jeres behov

Først og fremmest er det afgørende, at man som familie får talt om, hvad man egentlig ønsker sig, hvorfor det forholder sig sådan, og hvorfor det er en god idé. På den måde kan I sammen få udarbejdet en plan over huset, og det kan sagtens gå hen og blive rigtig godt, hvis alle er med på idéen.

Selvom man måske selv føler, at ens egne idéer og planer er de vigtigste, så giver det bare så meget, hvis man kan være sammen om hele projektet. Hvis din partner gerne vil have plads til et lille kontor, hvor der kan arbejdes og gøres plads til fordybelse, så bliv en del af det projekt, så det ikke kun er et projekt for en enkelt person.

 

Gør rum fleksible

Det er altid en fordel, hvis man kan gøre nogle af hjemmets rum fleksible. Det kan eksempelvis betyde, at man indretter, så der er mere plads til leg i stuen, men hvor det måske ikke nødvendigvis er hele stuen, som skal være legerum. Derudover kan man måske også indrette, så der er plads til forskellige ting på forskellige tidspunkter.

Skal de voksne have gæster, er det måske fint nok, at der bliver leget i stuen, fordi I på den måde kan holde øje med børnene. Det kan også være den anden vej rundt, og børnene er så store, at de sagtens kan være alene på deres værelse. Den slags overvejelser kan man gøre sig, når man indretter, så man ved, hvad der skal være plads til i forskellige scenarier.

 

Pak tingene væk lige ved hånden

Det er altid en god idé at kunne pakke tingene væk, når de ikke bliver brugt – bare ikke for langt væk. Gør man det, risikerer man nemlig, at det bliver for træls at finde dem frem igen og igen, og derfor er det altså bare praktisk, hvis man eksempelvis kan have brætspil liggende i nærheden, hvis man sommetider holder en spilleaften med vennerne. Det samme gælder selvfølgelig børnenes legetøj, hvis man ikke altid vil have det til at flyde i stuen.