Sådan passer du godt på din computer

En computer er uundværlig i manges hverdag, og derfor er det også vigtigt at holde den godt ved lige. Men hvordan gør du det på den bedst mulige måde? Vi kommer med en guide til, hvordan du passer godt på din computer, og hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude. Passer du godt på din computer, og sørger du for at give den opdatering samt service, så vil den nemlig leve meget længere.

Er din computer blevet langsom?

Rigtig mange oplever, at deres computer bliver langsommere, som tiden går, og det er helt normalt. En computer er ligesom en bil, der med tiden vil blive mere og mere slidt, og derfor også miste noget af sin ydeevne. Men faktisk er der flere ting, du kan gøre, hvis du synes, computeren er blevet langsom.

Først og fremmest er det altid vigtigt, at du får installeret alle de opdateringer, som din computer kræver. Opdateringer af styresystemet kan nemlig medvirke til at gøre din computer mere samarbejdsvillig, og det samme gælder den anden vej rundt, hvis ikke du får den opdateret. Samtidig bør du regelmæssigt sørge for at rydde godt og grundigt op på din computer. Du bør hvert år nulstille din computer. Her skal du gemme alt det, du gerne vil beholde på din computer og derefter nulstille.

Oplever du stadigvæk, at din computer er langsom, så kan du overveje at indsætte ekstra RAM i din computer. På den måde vil du få en computer, der kører helt som en ny af slagsen. Dette kan du for eksempel få gjort ved nordcom.dk, der tilbyder opgradering og service af din computer.

Reparationer

Fejler din computer noget, så er det vigtigt, at du reagerer på det hurtigt. Det kan være, at musen er blevet dårligere, eller at blæseren ventilerer mere, end den plejer. Få den sendt til det nærmeste værksted og få den tjekket godt igennem. Med service på din computer vil du nemlig forlænge levetiden markant. Ofte kan det være støv eller krummer, der sidder i klemme og blokerer. Får du ikke styr på dette, så kan det ødelægge din computer.

Sluk, ryd op og brug den ikke i sengen

Nogle af de helt klassiske tips til at passe på din computer har vi selvfølgelig også til dig. Først og fremmest bør du altid slukke din computer, når du har muligheden for det. På den måde får den lov til at lukke ned for alt det, du har haft åbent, og det giver den mulighed for at slukke for hele systemet. Det er også vigtigt, at du jævnligt rydder op og tømmer din papirkurv. Ofte kan der gemme sig mange dokumenter, der ikke længere skal bruges, men som bare gør computeren langsommere.

Et sidste råd er selvfølgelig, at du altid bør anvende et fast underlag til din computer. For at give en computer de bedste vilkår i forhold til ventilation, så skal den have et underlag, hvorpå den kan ånde. Derfor bør du ikke bruge din computer ovenpå dine dyner eller på en pude, da det lukker ventilationen til.

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.