Indret hjemmekontoret

0
4475

Vi er efterhånden flere og flere der har muligheden for at kunne arbejde hjemmefra. Derfor er det vigtigt med et godt hjemmekontor, så du har de helt rigtige omgivelser til din arbejdsproces

 

Møbler

Du har brug for et skrivebord og en stol, det siger nok sig selv. Men skal bordet være med hæve-sænke funktion, og skal stolen være i læder? Gør dig nogle overvejelser omkring hvad dine møbler egentlig skal gøre for dig og hvor meget plads du har brug for. Mangler du ekstra skuffer og skabsplads, eller vil du have en hel hylde til arkiveringsmapper. Der skal være mere på det kontor, end du måske lige regner med. Prøv at tænk på din arbejdsplads – hvad har i nødvendige ting? Fordi du skal mere eller mindre have det samme.

 

Det tekniske udstyr

Vi kan ligeså godt indrømme det; vi kan ikke leve uden en computer. Specielt når det gælder vores arbejde. Medmindre du selvfølgelig er håndværker eller bager, men så er det et helt andet hjemmekontor du skal have. Måske er du bare vant til at hive din bærbar med overalt, så behøver du nok ikke tænke mere over det. Men hvis du ikke har din egen arbejdscomputer, så bør du skaffe en til din hjemmearbejdsplads. Teknisk udstyr kan være en stor hjælp, og man bør aldrig gå ned på udstyr, derfor bør du anskaffe dig en printer. Du tænker måske ikke det er så nødvendigt, men det bliver det garanteret hvis du skal arbejde meget hjemme. Og nu hvor du er i gang, så køb en der kan det hele; skanne, printe, kopiere osv.

Nu har du styr på tekniske. Men du skal også huske ”alt det andet”. Selvom alt mere eller mindre foregår digitalt i dag, så er det jo stadig rart med en kuglepen eller en klips. Derfor bør du have styr på de basale kontorartikler.

 

Inspirationen

Selvom det er en arbejdsplads og det du skal koncentrer dig om foregår på skærmen, så er resten af rummet også vigtigt. Det er jo ikke specielt inspirerende at sidde i et gråt rum med en computer. Pift rummet lidt op. Nogle pæne gardiner, et par planter og et maleri gør altså underværker. Hvis du vil have noget udover det sædvanlige, så bør du måske overveje et akvarium. Det er utrolig flot, og når nu du alligevel er i gang med indretningen, så kan du ligeså godt gå hele vejen. Du kan helt selv vælge hvilke fisk du vil have, og indrette dit akvarie lige som du ønsker. Vælg nogle fisk i dine yndlingsfarver, og udsmyk arkvaret med pynt og planter, så du kan blive inspireret når du arbejder. Hvis du ønsker at gøre mere ud af det, kan du købe et akvariebord eller skab, der virkelig kan pynte på kontoret. God fornøjelse med indretningen!