Sådan skaber du et godt arbejdsmiljø på kontoret

0
1826

En høj medarbejdertilfredsstillelse er en stor interesse for alle virksomheder at få, og det får man bl.a. ved at skabe gode rammer på sin arbejdsplads. Det kan være alt lige fra, hvordan der bliver kommunikeret i virksomheden til hvordan kontoret er indrettet og selv de årlige firmajulegaver kan have indflydelse på, hvordan dine medarbejdere har det i virksomheden.
I denne guide har vi lavet nogle gode råd, og som er lette at udføre, til dig, der gerne vil skabe et godt arbejdsmiljø i din virksomhed.

 

Indretning af kontoret

En af forudsætningerne for, at dine medarbejdere giver sig fuldt ud, er, at omgivelserne omkring dem er gode. Kontoret kan indrettes på mange forskellige måder, men den har faktisk en stor betydning for arbejdsmiljøet.
Har skærmene en dårlig kvalitet, kan det betyde, at dine medarbejdere skal anstrenge sine øjne, hvilket kan føre til hovedpine og øjensmerter.
Kroppen er ikke bygget til at sidde ned en hel dag, og derfor er placeringen af stolen og skrivebordet vigtig. En god huskeregel er at variere sin arbejdsstilling i løbet af dagen. Det kan man f.eks. gøre ved hjælp af et hæve-sænke-bord og en arbejdsstol, der også kan hæves og sænkes.
Det er vigtigt at huske på selv de mindste ting, og kontorartikler er en af dem. Det kan f.eks. være skriveredskaber, hæftemaskiner, papirclips, papir osv.
Skrivebordsrod kan være en stressende faktor, hvorfor brevholdere kan være en god ide at have på alle skriveborde.

 

Det gode indeklima

At have et godt indeklima er enormt vigtigt for dine medarbejders lyst til at være produktive. Et dårligt indeklima kan føre til træthed, hovedpine og koncentrationsbesvær, hvilket på længere sigt kan medføre sygefravær. For at undgå dette, er det en god ide at investere i et godt indeklima.
Er temperaturen for varm, bliver man hurtig sløv, og er temperaturen lav, spænder man op i musklerne. Ved stillesiddende arbejder skal temperaturen typisk være omkring 20-22 grader. Om sommeren er det vigtigt at have gardiner til at forhindre det varme sollys, og modsat om vinteren skal radiatorerne eller gulvvarmen være tændt.

 

Anerkendelse til dine medarbejdere

Når dine medarbejdere gør noget, som er godt, bør du fortælle dem det. Det er med til at øge trivslen og effektiviteten, og dine medarbejdere vil derefter kunne gøre det igen. Det handler overordnet set om at fokusere på dine medarbejders styrker frem for svagheder. Hvis du kun sætter fokus på det, som dine medarbejdere har svært ved at udføre, vil det sænke motivationen for dine medarbejdere.
Det sidste gode råd er, at du skal tillade dine medarbejdere at fejle. At fejle er en vigtig proces i læringen, og så beviser man, at man kan komme hen på den anden side stærkere.

 

Vi håber, at du med disse råd kan få et bedre arbejdsmiljø på din arbejdsplads. Det er oftest ikke de helt store ændringer, der skal til, fordi selv de mindste ændringer kan betyde alverdens.