Gør din startup kreativ

0
1130

Hvis man starter sin egen virksomhed, har man også selv ret frie rammer til at forme den, som man gerne vil. Der er selvfølgelig også held involveret i den slags, men som oftest vil man selv have en ret stor indflydelse på tingenes gang. Denne blog handler om, hvordan du gør det til et kreativt miljø.

Det er ikke nødvendigvis en nem ting at gøre sin virksomhed kreativ. Nogen får idéen efter en årrække, og der kan det være endnu sværere at pludselig ændre retning, hvis man før ikke har været vant til den store kreativitet på arbejdspladsen.

Starter man sit eget op, har man derimod langt større mulighed for at præge det. Det er dog noget, man skal gøre med omhu, så man ikke bare skaber et dødsdømt projekt, hvor man slet ikke har tænkt sig om.

 

Et kreativt hjørne

Nogle virksomheder vælger at gøre plads til et kreativt hjørne, hvor medarbejderne sammen eller hver for sig kan få lov og tid til at tænke kreativt. Det lyder måske lidt flippet, men sådan behøver det langt fra at være. Nogen vælger at have Frugtordning og Firmafrugt i forbindelse med netop sådan et område.

Her kan man så sidde og nyde et stykke frugt og holde et break fra den normale arbejdsgang. Det kan være supersundt og have en virkelig effektiv effekt på mange arbejdspladser, at man får plads og tid til netop den slags eksperimenter. Ofte kommer der en masse kreative idéer ud af det, som man kan udvikle videre på.

 

Fiks tingene internt

Hvis du gerne vil have kreative medarbejdere, så giv dem dog lov til at være det. Det kan du eksempelvis gøre ved at vise dem lidt tillid, når det kommer til kreativitet, eller når der lige skal fikses noget i virksomheden. Det kunne være, noget var gået i stykker, og det ikke er nødvendigt at ringe efter et hold håndværkere lige med det samme.

I stedet kan du tænke i at have det mest nødvendige værktøj liggende på arbejdspladsen. Tjek eksempelvis Nowas, som har et stort udvalg af værktøj med den nødvendige kvalitet til at have liggende på en arbejdsplads. Du giver så dine ansatte muligheden for at løse problemet. Det gælder også, selvom de ikke har en håndværksmæssig baggrund, men måske alligevel har sans for den slags.

Gør plads til skæve ideer

Kreativitet starter rigtig ofte hos dem, som ikke er helt som de andre. Det betyder ikke, at man skal være helt skør for at være kreativ, men man får ofte de lidt skæve idéer, når man tænker ud af boksen. Det er noget, som kan komme naturligt, men kan man også sagtens træne det.

Eksempelvis ved at lade medarbejderne få plads til nye tiltag og idéer. Selvfølgelig skal man ikke bare sige ja til hvad som helst, for der er naturligvis også grænser. Det kan dog være rigtig sundt for medarbejderne at mærke, at der bliver stolet på dem, og de kan komme med alle de forslag, de måtte have.