Brug nettet til at score det næste job

0
1297

Er du jobsøgende, og er du efterhånden kørt lidt fast i ansøgningsprocessen? Måske er det på tide, at du udvider din horisont og begynder at lede efter job på nye måder. Her kan internettet være en rigtig stor gevinst, hvis du bruger det på den rigtige måde.

Først og fremmest skal du sørge for at have en internetforbindelse, som du rent faktisk kan bruge til noget. Find et bredbånd, som passer til dine behov, så du altid har en stabil forbindelse derhjemme. Det gør det nemmere at regne med, og du kan altid komme i gang med de nødvendige ting.

 

Udvid din søgning

Med internettet får du rigtig gode muligheder for at udvide din jobsøgning og dermed også din horisont. Det siger sig selv, at hvis man bare læser de jobopslag, som mere eller mindre tilfældigt havner under ens jobprofil, så skal man være ret heldig, hvis man lige bliver valgt foran de 200 øvrige ansøgere.

Derfor skal man i stedet sørge for at være lidt proaktiv, så man rent faktisk ser de ting, som måske ikke altid ligger 100 % lige for. Det kunne være, man skulle skrive nogle nye søgeord. Man kan for eksempelvis kigge på synonymer for nogle af de ting, man vil arbejde med og derefter søge igen. Det kan faktisk sagtens ende med at give nogle helt nye resultater.

Derudover giver nettet selvfølgelig mulighed for at have jobprofiler, som kan være ret vigtige. På LinkedIn kan man eksempelvis dele sin erfaring, og man kan løbende sørge for at få gjort opmærksom på sig selv på forskellige måder.

 

Vær stadig personlig

Selvom internettet ofte er en hurtig måde at finde viden og finde nye ting på, så bliver det også hurtigt nemt at gøre sig selv upersonlig. Det er noget, man gerne skal undgå, hvis man skal score  det helt rigtige job.

Eksempelvis nytter det ikke, at man bare sender nogle upersonlige og ikke gennemtænkte mails rundt til en masse forskellige steder, hvorefter man så regner med, at jobbet kommer dumpende ind ad døren. I stedet skal man sørge for at være mere personlig og skille sig ud i sin ansøgning.

Nettet kan måske hjælpe dig med at blive klogere på virksomheden, men måske virker det bedre, hvis du selv dukker op ved døren og siger, at du gerne vil have jobbet, og hvorfor du føler dig rigtig godt egnet.