Gør din have sommerklar

Foråret og sommeren begynder så små at titte frem. Dagene bliver længere, og det betyder, at haven for alvor igen kan tages i brug. At tage sin aftensmad med udenfor og nyde den i haven er et tegn på, at sommeren er på vej. De sene sommeraftener skal gerne kunne nydes i en have, der er indbydende og spændende.

Efter en lang vinter kan haven se kedelig og træls ud. Buske og bede er forvokset, mens terrassen har fået grønne pletter. Men der er heldigvis hjælp at hente. Med et par småjusteringer er du allerede godt på vej til en smukkere og mere indbydende have. Du kan med fordel starte allerede nu, så haven står klar, når du er klar til at trække hyggen udenfor.

Start med terrassen og græsplænen

Når du skal gøre din have klar til sommer, kan det måske virke uoverskueligt. Start derfor med én ting ad gangen. Et godt sted at tage fat er din terrasse. Det er her, hvor du vil nyde morgensolen, og her, hvor du vil invitere naboerne til grillfest. Grundet det fugtige klima, som vi har i Danmark, vil din terrasse formentlig syne af grønne pletter. Dette er alger og mos, som skyldes det fugtige klima. Du kan komme algerne til livs med en stiv kost og knofedt. I værre tilfælde kan du købe algefjerner.

Når du har ordnet din terrasse for alger og ukrudt mellem fliserne, kan du bevæge dig mod græsplænen. En smuk og velholdt græsplæne er en stor del af en indbydende have. Første step til en smukkere græsplæne er at fjerne mos og grene. Dette gør du med en rive. Hvis din græsplæne kunne trænge til at vokse yderligere, kan du med god samvittighed give den gødning. Nu skal græsplænen have lov at tage imod den pleje, du har givet den.

Når det er tid til at slå den, skal du ikke slå græsset kortere end tre til fire centimeter. I højsæsonen får du den smukkeste græsplæne, hvis du finder græsslåmaskinen frem mindst en gang om ugen. 

Gør dine havemøbler klar

For at fuldende ønsket om en sommerklar have skal du naturligvis finde dine havemøbler frem. De kan garanteret trænge til en ordentlig omgang rengøring. Er dine havemøbler af ældre dato, kan du også give haven et frisk pust med et nyt sæt. Placer dem på terrassen eller der, hvor du ønsker familien skal bruge mange timer.

Vil du gerne gøre lidt ekstra ud af din terrasse, kan du købe en havebænk. Her kan du sidde og nyde din smukke have. En havebænk på terrassen eller på græsplænen kan desuden være med til at gøre haven hyggeligere. Hos denne leverandør kan du finde forskellige havebænke og indbyde til mere hygge i haven. En havebænk kan også stå i stedet for stole, hvor familien kan sidde lidt tættere.

Som det sidste i din klargøring bør du købe smukke og farverige blomster. Farver er med til at gøre haven langt smukkere. Og når haven er mere indbydende, får man lyst til at bruge den noget mere. Så find arbejdshandskerne frem, og indret din have, som du ønsker.

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.