Den bedste spiller er ikke altid den bedste anfører

Der er meget iværksættere kan lære fra sportsbranchen. Sports- og iværksætterbrancherne har mere til fælles, end man umiddelbart kunne tro. Hårdt arbejde, god ledelse og et hold, som kan vinde i alle situationer, er vigtige kvaliteter, som spillere og medarbejdere skal besidde inden for begge brancher. Vi kommer her med fem tips, som iværksættere kan lære fra sportsbranchen. 

Vigtigt med en god arbejdsmoral

En vigtig ting, som iværksættere kan lære af sportsfolk er, at det er vigtigt at have en god arbejdsmoral. Faktisk bruger langt de fleste sportsfolk langt mere tid på at træne, end de bruger på at spille kampe. Gang på gang hører man om spillere, som har et kæmpe talent, men som aldrig rigtigt bliver til noget, fordi de simpelthen ikke har den arbejdsmoral, der skal til. Og omvendt er der spillere, som måske ikke er de mest talentfulde eller største fodboldstjerner, men som får en flot karriere på grund af deres målrettede og hårde arbejde. En spiller som John Faxe Jensen blev med rette aldrig kendt som en kæmpe teknisk begavelse, men han knoklede som en hest og endte med at vinde EM i 1992 og blive solgt til engelske Arsenal. Entreprenører har måske nok også pendanten til fodboldspillerens talent – en god idé- men det kræver hårdt arbejde, arbejdsdisciplin og modstandsdygtighed i hårde tider at få succes. 

John-faxe-jensen-2002.jpg” af Hanjorn (CC BY-SA 3.0)

Den bedste spiller er ikke altid den bedste anfører

Desværre er der inden for sportsbranchen og måske især fodboldverdenen eksempler på, at man ikke har valgt de rigtige personer til at lede klubben. Der er naturligvis aldrig nogen garanti for, at den leder, man ansætter, kan levere de forventede resultater. Der er flere eksempler på, at fordi man engang var en dygtig sportsmand- eller kvinde, behøver man ikke være talentfuld til at lede en sportsklub, som kræver indsigt i regnskabsføring, strategisk planlægning, personaleledelse og en masse andre ting. Det er AB, som i dag ligger i 2. division, og som udbydes til betting fra Betfair til odds 1.95 for en sejr mod HIK, et godt eksempel på. 

I 1990erne havde klubben en kæmpe optur med spillere som René Henriksen, Martin Albrechtsen, Stephan Andersen og Peter Løvenkrands, hvor det i sæsonen 98/99 længe så ud som om, de ville vinde deres første guldmedalje. Det endte med bronzemedaljer i 1999 og 2000 samt sejr over AAB i Pokalfinalen i 1999. Men en af årsagerne til, at AB pludselig fik så stor succes, blev også medvirkende til en så stejl nedtur, at den giver efterdønninger den dag i dag. AB havde ansat den tidligere landsholdsspiller Per Frimann som klubbens direktør, og han viste sig desværre ikke at være jobbet værdigt.

Lyngby Boldklub – AB” af Stig Nygaard (CC BY 2.0)

De knapt 93 millioner kroner, som var blevet hentet ved børsnoteringen i 1998, blev på kort tid formøblet på for dyre spillerkøb og administrationsomkostninger, og selvom man slankede administrationsomkostningerne og solgte en række profiler, blev det desværre også begyndelsen på en sportslig nedtur, som endte i 2. division i 2015. Moralen i denne historier, som blot er en af mange inden for 1990ernes fodboldverden er: Blot fordi du er en dygtig spiller, behøver du ikke at være den bedste anfører. Heldigvis synes de fleste klubber at have lært af historien i dag. 

Flere artikler

Start din casino oplevelse med bonuskoder

Det kan virke overvældende og som lidt af en...

Lær reglerne til whist

Whist er et spil, der har fascineret kortspillere i...

Sådan indberetter du moms

Du har formentligt hørt om moms, og hvis du...

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.