3 tips til at spare penge på mobilt bredbånd

0
1815

Mobilt bredbånd er populært blandt mange mennesker, da det giver mulighed for at tilkoble sig internettet nærmest ligemeget, hvor man befinder dig. Samtidig er det ikke en særlig dyr løsning, da man sagtens kan købe et mobilt bredbånd til en relativ lav pris, som stadig har nok datatrafik til, at man kan de mest simple ting (tjekke mails, Facebook, BT osv.).

Der er dog alligevel nogle metoder man kan anvende, hvis man vil spare lidt penge på sit mobile bredbånd, og disse vil vi komme ind på i denne artikel; i form af 3 tips.

Find en billigere forhandler

Det er ikke det mest innovative tip, men det er faktisk en af de bedste tip. Der findes i dag ret mange udbydere og det betyder, at de hele tiden konkurrerer om at tilbyde de laveste priser. Derfor kan det være en god ide at sammenligne de forskellige bredbånds udbyder, og se om der er en der er billigere alternativ end den du har nu – for det er der næsten altid.

Det kan dog tage sin tid at gå alle udbyderne igennem, og derfor kan det være hensigtsmæssigt at anvende en såkaldt sammenlignings hjemmeside. Der kan du på forsiden trykke på Mobilt Bredbånd ikonet, også sortere i de forskellige udbyder efter kriterier som pris, hastighed og forbrug. Indstil dine kriterier og tryk herefter “Pris pr. måned” i tabellen, så vil den automatisk sortere udbyderne efter den med laveste pris.

Og man kan blive ret overrasket over, hvor mange penge man kan spare. Fx fremgår det, at TDC tilbyder 1 GB med hastigheden 20/4 mbit/s til 99 kr., mens Oister tilbyder samme hastighed, men med 3 GB, og så kun til 69 kr. Altså med 3 gange så meget dataforbrug også 30 kr. billigere om måneden.

Reducer dit dataforbrug

Som du nok ved, er data forbruget på mobilt bredbånd begrænset. Så derfor kan det være en god ide at begrænse det, så du måske vil kunne få en billigere løsning. Der findes forskellige måder at reducere det, her er nogle af dem:

  • Sidder du en café, lufthavnen eller andet sted, hvor der er gratis Wi-Fi – så brug det. Ved at bruge det, sparer du forbrug som du i stedet vil have brugt på dit mobile bredbånd.
  • Skal du streame HD film, spille online spil, downloade store filer eller lignende, kan det være en god ide (hvis det er muligt) at vente med det, indtil du er koblet på en Wi-Fi forbindelse, da disse ting har et meget højt dataforbrug.
  • Deaktiver dine automatiske opdatering, da det bruger datatrafik når en af dine programmer skal opdatere. Det gælder bl.a. antivirus programmer, dropbox og lign. Opdater dem i stedet, når du er tilkoblet Wi-Fi.

Har du for meget data?

Der er faktisk rigtig mange der har langt mere data i deres abonnement end de egentlig bruger, og det er jo lidt spild af penge, da du ikke gør brug af de penge, som du bruger på dit abonnement. Det kan derfor være en god ide at finde ud af, hvor meget data du har i dit abonnement, og herefter finde ud om du bruger det hele.

Du kan i de fleste tilfælde logge ind på din udbyders hjemmeside og der se, hvor meget datatrafik du har brugt. Find fx gennemsnit af dit månedlige forbrug de seneste 3 måneder, og se om det passer meget godt til den data du har i dit abonnement. Har du langt over hvad du egentlig bruger, skal du nok overveje enten at tage en billigere løsning hos din nuværende udbyder, eller finde en anden fx vha. Billigste-Internet.

Har du ikke brugt mobilt bredbånd før, og er lidt tvivl om hvor meget data du skal have. Så kan du bruge denne databeregner – de fleste udbyder har også en, hvis du føler dig mere tryg ved det – med den kan du få estimeret bud på, hvor meget datatrafik du skal have. Du skal indstille parametrene efter bl.a. hvor meget du fx streamer film om dagen (ca.), hvor meget du surfer osv.