Vælg den rigtige type Rhododendron

0
3467

Rhododendron er en skøn sommerblomst, der blomstrer ca mellem maj og juni og ca. en måned frem. De er kendt for at have store buske, der blomstrer med en overdådig lilla blomst, men der findes et væld af varianter; både i størrelse og farver! De findes i farver fra orange, røde og blå og selve bladene på blomsten kan ændre sig i formen. Der vokser rhododendron rundt omkring på kloden og de tilpasser sig selvfølgelig klimaet. Derfor er det ikke alle typer, der er lige kendte i Danmark, da de ikke passer til vores klima. Rhododendron kommer naturligt udbredelse fra den nordlige halvkugle, helt op til omkring Polarcirklen.

I Danmark har vi tre hovedkategorier af rhododendron:

  • Storbladede rhododendron
  • Småbladede, som ofte er lave
  • Azalea

De fleste rhododendron er fuldt eller delvist stedsegrønne, og dermed pynter den haven hele året rundt. Det er en god ide at være opmærksom på dette, da man kan få fat i en rhododendron, som taber alle sine blade i løbet af efteråret. Det gør fx Azalea, da det er en løvfældende gruppe af rhododendron. Her vil man bare se grenene i løbet af vinteren, indtil at det bliver sommer igen.

Som jeg nævnte før, så kan formen på blomsterne være forskellige. De kan både være klokke- eller tragtformede og sidde i halvskærme, så tjek ud hvad du bedst kan lide.

Blomstringsperioden er forholdsvis kort, da rhododendron blomstrer mellem maj juni og en måned frem, så dens blomstringsperiode er forholdsvis kort, men smuk og intens.

Du kan plante rhododendron som du har lyst – både som solitærplanter (det vil siges, at den kan stå smukt alene), i grupper eller fx rabatter. Bare bunden er sur, så trives den.

 

Avling af rhododendron

Rhododendron er en del af lyng-familien, og der er blevet avlet på rhododendron i mange år og de fortsætter og fortsætter. Selv i dag er man stadig i gang med at finde nye sorter. Antallet af hybrid-planter stiger for hvert år. I 2016 var antallet af hybrid-planter på 28.000.

Hybrid-planter er menneskeskabte rhododendroner i forskellige farver og størrelser.

 

Surbundsplante

For at planten skal trives i din have, så skal jorden have den korrekte kemiske karakter. Hvis planten trives, så bliver det en rigtig robust plante, som du kan have glæde af i rigtig mange år. Læs videre for at se, hvordan du kan få planten til at trives i din have – det er slet ikke så indviklet. 

Hos Blomsterverden sælger vi dem, når de er i et meget tidligt stadie. De er nemlig i potter, og kun 20 cm høje. Rhododendronens pris varierer alt efter hvilken type af rhododendron, som man leder efter. Derefter afhænger det selvfølgelig også af kvalitet og størrelse. En rhododendron på omkring 30-40 cm., ligger typisk omkring 150-200 kr.

Hos blomsterverden sælger vi rhododendron, som er i et tidligt stadie, så derfor ligger priserne fra 39,95 kr. og op over. Her har du muligheden for, at følge buskens udvikling fra helt lille til en smuk busk hjemme i din have.

Husk at der findes flere sites som sammenligner priser. Ikke bare på Rhododendron, men alt fra babysittere og børnehaver – til prisen på vejhjælp og nye vinterdæk.