Spyware test – hvad virker?

0
1146

Er du storforbruger af de mange muligheder der findes på nettet, er der en stor chance for at ubudne gæster har fundet vej til din computer. Mange brugere oplever til dagligt at deres computere kører langsomt, og der sker mistænksomme ting i browseren. Begge klassiske tegn på, at computeren er angrebet af spyware. Spyware er en samlet betegnelse for software som ønsker uberettiget adgang til din computer og dine filer.

De meste kendte former er malware, adware og den absolut farligste Ransomware. Hvor malware og adware ofte ønsker at få dig til at købe et produkt eller løsning forsaget af softwaren, så tager ransomware simpelthen din computer og dine filer som gidsler.

Heldigvis findes der en række programmer såkaldte antispywareprogrammer som kan være med til sikre din computer, og genskabe sikkerheden, hvis du har været udsat for spyware. Vi har undersøgt markedet og fundet et par programmer, som vi finder lette at anvende, er effektive og som lever op til industristandarden.

Bedst i test?

Vores første program vi tester er Malwarebytes, som har fået mange rosende ord med på vejen online.

Vi henter hurtigt programmet fra deres hjemmeside, og efter endt installation opdateres databasen til at håndtere de nyeste trusler. Folkene bag Malwarebytes arbejder hele tiden på at tilføje redskaber mod de nyeste trusler, så programmet kan håndtere dem.

Programmet fremstår nemt og overskueligt, og vi får hurtigt scannet vores computer for uindbudte gæster. Det viser sig, at vi faktisk har mere end 10 mulige trusler på computeren i svingende trusselsniveau. Vi beder programmet om at fjerne det, og der går ikke mange sekunder før vores computer er ren igen.

Samlet konklusion må være 6/6 – især support vægtes højt! Et virkeligt godt og brugervenligt program, som er skræddersyet til spyware markedet.

Næste program i vores test er det amerikansk udviklede SUPERAntiSpyware som også har fået megen ros online. Programmet kører i version 6.0, så der er altså tale om et program med flere år på bagen.

Vi henter programmet via deres hjemmeside, som dog virker en smule rodet og lidt discountagtig. Vi installerer programmet, som også går hurtigt. SUPERAntiSpyware opdaterer også databasen som det første, og vi er dermed hurtigt klar til at scanne vores computer.

Vi prøver på en anden computer, og programmet finder en række trusler som hurtigt fjernes ved hjælp af den fulde version. Der er ikke telefonisk support hos SUPERAntiSpyware, men man kan skrive til en mail og få hjælp. Vi prøver at sende en mail og får svar ca. 36 timer senere – på engelsk.

Programmet bærer præg af, at være udviklet til det amerikanske marked, og ikke specifikt til ét område. Selve programmet virker dog ganske udmærket, men man kunne godt ønske sig lidt mere.

SUPERAntiSpyware får 5/6 stjerner, som gives på baggrund af, at programmet rent faktisk kan fjerne trusler fra dit system.

Begge programmer er oplagte, hvis du skal have et solidt antispywareprogram og vil være sikker på, at din computer ikke er fyldt med spyware.

Du kan gratis hente begge programmer herunder, husk at du skal købe de fulde versioner, hvis du ønsker adgang til alle funktioner.

Download Antispywareprogram SUPERAntiSpyware