Optag din skiferie med et 360 graders kamera

0
1328

Kender du følelsen af at være på skiferie og alt omkring dig føles bare perfekt? Sneen er god, der er skyfri himmel og solen skinner. Lyder det ikke bare som et perfekt øjeblik? Et øjeblik som du ville ønske, at du kunne forevige og enten genopleve senere eller vise til vennerne på Facebook – helst uden at gå på kompromis med den fulde oplevelse. Dette er faktisk muligt i dag. Med et 360 graders kamera kan dine venner være lige der ved din side og opleve præcis det samme, som du gør.

De kan se rundt i dine omgivelser og få følelsen af at være der selv. Det er sådan set ligegyldigt, hvor dine øjne er rettet, i mens kan dine venner nemlig uforstyrret nyde udsigten, se ned i sneen eller iagttage de andre skiløbere.

Du skal især glæde dig, hvis du også har et par virtual reality briller. I så fald vil du kunne iføre dig disse og efter ferien opleve det hele igen, som om du var tilbage på pisterne. Kameraet er i sandhed en gadget, som vil give dig mange gode oplevelser fremover.

Hvad koster et 360 graders kamera typisk?

Nu undrer du dig nok over, hvad dette specielle kamera koster, så du kan komme i gang med at filme VR. Typisk kan du finde et 360 kamera fra omkring 2000 kroner og opefter. Prisen afhænger naturligvis af, hvor mange features og hvor høj kvalitet, du ønsker, at dit kamera skal have. Hvis du har behov for et dyrt kamera, kan du tage et forbrugslån hos Santander og få råd til lige det, som du ønsker dig mest.

Du skal være opmærksom på, at nogle kameraer kun kan benyttes i sammenspil med smartphones fra samme mærke. Eksempelvis kan det roste Samsung Gear 360 udelukkende benyttes med en Samsung Galaxy mobil. Det udelukker rigtig mange brugere, så selv om dette gear kun koster omkring 3000 kroner, så vil det af gode grunde ikke være det rette valg for alle.

Prisen på skiferien alene er naturligvis for de fleste nok til, at der er lavvande i økonomien. Men et 360 graders kamera skal ses som en investering, der betaler sig selv hjem i fede videoer over mange år.

Hvor kan jeg dele min 360 graders film?

I dag er der mange muligheder for at få din video ud til mange seere. Faktisk så understøtter både Facebook og YouTube 360 graders formatet. Det vil altså sige, at efter endt optagelse, kan du let uploade dine film direkte online via en smartphone app. Læs mere om YouTubes guidelines her.

Hvis folk efterfølgende ser videoen på mobil eller tablet, så kan de uden problemer se alle 360 grader ved at trykke på skærmen eller simpelthen bevæge mobilen i den retning, som de vil se. På computeren anvendes musen til at flytte fokus. Du kan se eksempler på dette her.

Den vildeste oplevelse fås dog, hvis dine seere har et par virtual reality briller, som vi omtalte tidligere. Her får brugeren virkelig rig mulighed for at være der selv.

Så hvad venter du på? Forevig dine fedeste øjeblikke med et 360 kamera og genoplev dem i fremtiden.

Dette indlæg er sponsoreret af Santander.