Sov bedre med en kontinentalseng

0
1250

Vi hører det efterhånden tit og ofte, men alligevel har en del af os tendens til at glemme, hvor vigtig en god nattesøvn i virkeligheden er. Udover at den sikrer dig energi og overskud i løbet af dagen, spiller din søvn nemlig også en stor rolle i forhold til en lang række sygdomme – fysiske såvel som psykiske. Derfor kan det også godt betale sig at investere i en god seng, som virkelig kan få dig i den syvende himmel.

Der er mange, der vælger at købe kontinentalsenge, hvis de gerne vil gøre noget godt for dem selv og deres nattesøvn. Det skyldes naturligvis i høj grad den gode komfort, der kommer med en kontinentalseng, men også det flotte design. Kontinentalsenge passer godt ind i ethvert stilrent soveværelse, og det spiller naturligvis også en rolle i forhold til sengenes popularitet.

Hvad er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er en seng, der består af tre forskellige lag. Nederst er der en boksmadras, i midten er der en skummadras, og øverst er der en topmadras. Kombinationen af disse tre gør, at du får en bedre komfort, end hvis du blot har en boksmadras og en topmadras. Den ekstra madras giver et ekstra lag komfort, og det er netop det, der gør, at kontinentalsenge er så behagelige at sove i. Selvom kontinentalsenge er lavet således, er der alligevel stor forskel på dem. Skal du investere i en ny seng, gør du derfor klogt i at sætte dig godt ind i sagerne på forhånd. Du kan eksempelvis med fordel læse forskellige tests og læse om andres erfaringer med forskellige senge. Der er heldigvis mange guides at finde, og vil du blive klogere på kontinentalsenge, så læs om testen hos sov-bedre.dk, hvor de netop stiller skarpt på kontinentalsenge.

Hvor meget bør man investere i en seng?

Du kan finde senge i mange forskellige prisklasser, og det gælder også, når det kommer til kontinentalsenge. Der er senge til enhver pengepung, men det er klart, at pris og kvalitet ofte hænger sammen. Vil du have en virkelig god seng, kan du derfor også godt regne med at komme til at smide en pæn portion penge efter den.

Du skal imidlertid huske på, at din seng og din søvn har stor indflydelse på, hvordan du har det både fysisk og mentalt, og faktisk kan for lidt søvn eller for dårlig søvn føre til en lang række psykiske lidelser. Eksempelvis er der en sammenhæng mellem depression og angst og ens nattesøvn. Vil du være sund og glad i mange år endnu, er der derfor god mening i at bruge nogle penge på en ordentlig seng. Ligesom du sandsynligvis investerer i dig selv og din sundhed på andre områder, bør du også at vægte din søvn højt. Uden en god søvn kommer du for eksempel ikke særligt langt med sund mad og motion – det hele hænger simpelthen sammen.