Skrappe krav til bilfabrikanter – er hybriden løsningen?

Mens el-bilerne lader vente på sig, er mange bilfabrikanter fremme i skoene når det kommer til udviklingen af hybridbiler. Denne motor-type har vist sig at være noget billigere i forbrug, samt at den udfylder de skærpede krav, der sættes til fabrikationen af nye motorer.

Hybridbiler har som regel et lavere forbrug end tilsvarene normale biler, men uden at det går ud over køre evnen. Ved opstart, hvor benzinmotoren er mindst økonomisk, træder elmotoren til.  Batteriet lades derefter op ved bl.a. opbremsninger. Den varme der normalt går til spilde ved almindelige biler ved opbremsninger, bliver omdannet til elektricitet og ført tilbage til el-motoren. Et mindre brændstofforbrug er mest markant, når bilen bruges til at køre i byen og små køreture, dette er nemlig da el motoren er mest i brug. Foruden at spare på benzinen, er hybriderne også mere miljøvenlige, noget de flese fabrikanter prioriterer meget højt i disse dage.

Hybridbiler kan opdeles i 3 forskellige kategorier, der definerer hvordan forskellige hybrid-motorer fungerer: Seriehybrid, Parallelhybrid og Serie-parallelhybrid.  Den sidstnævnte er den mest avancerede, hvori at ligesom parallelhybriden, har den en forbrændingsmotor og en elmotor, men er udstyret med en ekstra generator der gør, at batterierne kan lade selv om elmotoren bliver brugt til fremdrift.

Med henblik på de skærpede krav EU stiller til udstødningens renhed i dieselmotorer, vil det blive endnu mere kostbart at fremstille disse. Dette kan betyde at dieselmotorer bliver et mere sjældent syn i de mindre modeller, og de ændrede regler EU sætter på dagsordenen kan betyde at denne motortype ikke bliver en økonomisk løsning for fabrikanter i fremtiden.

Derfor kan løsningen blive benzinhybridmotorer, der derfor ikke kun bliver billigere at producere i forhold til diesel motoren, men samtidig også leverer de udmærkede forbrugstal, som man opnår med dieselmotorer.

Honda er en af de fabrikanter der er langt fremme med hybrid-teknologi. En af deres nyere modeller er Honda Jazz hybrid. Denne model er en videreudvikling af den almindelige benzindrevne Jazz, der blev introduceret for noget tid siden. Foruden en måske økonomisk fordel, er denne model des mere skånsom mod miljøet.

Honda har arbejdet meget bevidst på at give deres kunder en mere eksklusiv oplevelse med Civic 5d modellen, men måske kommer der en hybrid udgave af modellen i en ikke så fjern fremtid. Alt tyder i hvert fald på, at vi kommer til at se flere og flere hybrider på vejene om ikke så længe.

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.