Skal cykelhjelm være lovpligtig?

0
509

Tilbage i februar skrev jeg et indlæg om fremtidens cykelhjem du kan læse indlægget her. Den oppustelige cykelhjelm er nok aldrig slået helt igennem i Danmark, men den havde så stor gadget potentiale at jeg valgte at skrive om den.

Nu er der i mellemtiden, sket noget indenfor sikkerhed på cykel hvor flere politikere overvejer om det ikke skal være et lovkrav, at børn benytter cykelhjelme i trafikken. Som ansvarsfuld forældre syntes jeg at det burde være lov at pakke sin podes hjerne ind i plastik og flamingo, da den jo skal holde i mange år, samtidig med at børn ikke selv kan overskue konsekvenserne ved at skade hovedet alvorligt.  Så måske er tiden til at vi lovgiver for at sikre vores børn og unge i trafikken.

Historisk set hjalp det jo at “fortælle” alle voksne at; ” Nu skal du bruge sikkerhedssele, når du køre bil”. Der er langt færre kvæstelser mod hovedet i dag, end den gang hvor det var frivilligt om man ville benytte bilen sikkerhedssele.

Butikken JustCool sælger cykelhjelme, jeg kender dem ikke personligt, men de har lavet en cool infografik, som måske kan være tungen på vægtskålen, når du selv overvejer om det vil give dit barn hjelm på eller ej.

Cykelhjelme i Danmark
Overstående infographic er produceret af www.justcool.dk, en af danmarks største udbydere af cykelhjelme:http://justcool.dk/cykelhjelme-79/. Vi bliver meget glade hvis du bruger denne grafik/infographic på din hjemmeside, men husk venligst at linke til kilden, da det har krævet mange timers hårdt arbejde at lave.