Sådan optimerer og udnytter du bedst pladsen i din bolig

0
1765

Når man bor småt, kan det være svært at få plads til alle de ting, som man gerne vil have plads til. Og derfor er det med at tænke praktisk og smart, når man går i gang med at indrette sine små rum. For hvis ikke man sørger for at tage nogle gode beslutninger i forhold til den måde, man vælger at placere sine ting og møbler på, så kan man komme ud for, at ens hjem kommer til at føles mere rodet, end det føles rart. Hurtigt vil der begynde at samle sig ting i alle hjørner, og det er ting, som der ikke er plads til nogen andre steder.

Og sådan er der jo ikke nogen, der har lyst til at bo. For rodet, som der begynder at hobe sig op, vil hurtigt føre til andre ting såsom besværligheder, når det kommer til rengøring.

 

For at undgå at komme til at bo sådan kan man dog gøre en masse ting for bedst at udnytte den plads, som man nu har.

 

Vælg nogle flotte skydedøre

For det første kan man vælge at få skydedøre frem for almindelige døre. Sådanne fylder meget mindre inde i et rum. Derfor kan skydedøre kan give mere plads i rummet. Det kan du læse mere om lige her. Og bor du specielt, er det heldigvis ikke nogen hindring. Du kan nemlig sagtens få indendørs skydedøre efter mål.

 

Byg op ad med reoler og hylder

Derudover kan du sørge for at udnytte alt den plads, som der er. Det vil sige, at du skal bygge op ad forstået på den måde, at du skal udnytte alt den vægplads, som du har, også den som er helt i højden. Det gør du blandt andet med nogle høje reoler og masser af små hylder.

 

Indret med store spejle

Du kan også indrette med spejle. Spejle giver visuelt mere plads til små rum, og derfor er de efterhånden også blevet populære at hænge i for eksempel smalle gange. Brug derfor gerne nogle store spejle og få dem inkorporeret i din indretning som en form for kunst.

 

Laver flere rum

Du kan også med fordel lave rum i rummene med tæpper. Det vil sige, at det kan betale sig at ligge et tæppe under for eksempel spisebordet og et andet under sofaområdet. På den måde skaber du en fornemmelse af flere rum på trods af, du befinder dig inden for det samme område.

 

Ryd ud og ryd op

Og så sørg altid for at rydde godt op og sortere i de ting, som du ejer. Du kan med fordel smide nogle ting ud, sælge dem eller give dem til genbrug for på den måde at få mere plads til alle de nye ting, som du gerne vil have. Sortér derfor med hård hånd og kom af med de ting, som du ikke har brugt i lang tid og sikkert heller ikke kommer til at bruge i fremtiden.

Lidt inspiration fra YouTube: