Sådan indretter du et personligt hjemmekontor

0
1379

Er du selvstændig, og arbejder du ofte hjemmefra? Eller vil du gerne have et kontor med en trendy indretning? Uanset hvordan du bruger hjemmets kontor, så kan den rette indretning gøre en stor forskel i forhold til at udnytte rummets potentialer. Bruger du kontoret til at arbejde fra, kan det være motiverende med et inspirerende kontor. Bruger du kontoret til at fordybe dig med bøger, kunst og andre interesser, kan det være, at indretningen skal bære bræg af enkelthed og ro. Hvis du mangler inspiration til, hvordan du kan indrette hjemmets kontor, kan du passende læse med videre i dette blogindlæg.

 

Start med møblerne

Det er essentielt, at du indretter med møbler, der passer til rummet og til dets formål. Skal det være din hjemlige arbejdsplads, har du formentligt behov for et godt skrivebord, en behagelig kontorstol og praktisk opbevaringsplads. Skal kontoret derimod bruges til dine fritidsinteresser, kan det være mere relevant med godt med gulvplads og et langt skrivebord langs væggen. Så find tommestokken, papir og blyant frem, og notér, hvor meget plads du har at gøre godt med.

 

Farverne på væggene

Væggenes farver spiller en større rolle, end du måske går og tror. Farver kan være med til at skabe ro og rummelighed, men de kan også være væsentlige i forhold til at skabe en motiverende, inspirerende og kreativ atmosfære. Igen handler det om, hvad formålet med kontoret er. Skal det være dit arbejdsværelse, kan du eksempelvis lade væggene være hvide eller vælge en anden neutral farve. Det giver et stilrent og roligt udtryk, hvilket er centralt, hvis du skal bruge flere timer dagligt inde på hjemmekontoret. Er rummet tiltænkt en mere kreativ funktion, eller er det et sted, hvor du kan slappe af med en god bog, kan du for eksempel male væggene i en farve, der inspirerer eller beroliger dig. Det kan også være en mulighed blot at male én væg i en farve, du holder af. Det vigtigste er, at farvevalget ikke skaber ’støj’ og virker rodet.

 

Personligt pynt til væggene

Selvom rummet skal indeholde en masse praktiske genstande, er det en god idé at indtænke personlige elementer. Er du mest til neutrale vægge, kan du i stedet ophænge børneplakater for at give rummet et personligt udtryk. Fordelen ved at vælge plakater som vægpynt er, at de er lettere at skifte ud, end det er at male rummet om. Du kan vælge en eller flere plakater, som sætter dine kreative tanker i gang, eller som får dig til at reflektere. Du kan finde plakater inden for samme tema eller i samme farvenuancer og lave en vægcollage. Du kan naturligvis også holde det helt enkelt med én eller to plakater. Det kan også være oplagt at vælge plakater med motiverende statements, når du kommer ud på de sene eftermiddagstimer. Plakater kan både pryde de hvide vægge, bidrage til at gøre rummet personligt og gøre dig motiveret.

 

Få energi og et godt indeklima med planter

Ligesom plakater kan du skabe energi og liv i kontoret med planter. Du bliver uden tvivl glad af at kigge på friske, grønne planter. Samtidig skaber planter også et bedre indeklima. Sammensæt forskellige størrelser og varianter, og lad planterne skabe et personligt udtryk i samspil med dine udvalgte plakater.