Sådan holder du dig sund og glad

I dagens Danmark er der masser af fokus på at være sund og leve op til en masse forskellige idealer, men af og til bliver det desværre glemt, at man også gerne skal være glad. Sundhed handler nemlig om langt mere end bare motion og sund kost, og derfor kigger vi her lidt nærmere på mental sundhed.

 

Dyrk motion for glædens skyld

For mange handler motion om, at man skal tabe sig, eller at man skal opbygge mere muskelmasse. Det er også ganske glimrende, men faktisk er der alle mulig andre gode grunde til at dyrke motion. Når du gør dét, udløser kroppen nemlig nogle stoffer, som gør dig glad i låget. Derfor får du faktisk meget ud af det rent mentalt også, og desuden er det bevist, at motion mindsker demens. Det er ellers en udbredt plage i vores travle verden. Der er altså masser af gode grunde til at dyrke motion, men det er værd at huske på, at det ikke kun handler om at være slank eller at have store muskler.

 

Giv dig tid til at kede dig

Børn får tit at vide, at det er ”sundt at kede sig”, og det er faktisk ikke helt forkert. Mange af os kører i et helt vildt højt gear hele ugen igennem, og det stresser både krop og sind. Derfor er det værd at bruge lidt tid på at kede sig og faktisk bare at være. Forsøg at sætte lidt tid af til at sidde i stilhed og lave ingenting, så du kan få samlet tankerne og derved kan få fornyet energi. Det kan godt betale sig, og det kommer sandsynligvis til at gøre dig mere effektiv i det lange løb. Har du svært ved bare at sætte dig ned for at kede dig, kan du kaste dig over eksempelvis meditation eller yoga, hvor der er rig mulighed for at få clearet hovedet og skruet ned for hjerneaktiviteten for en stund.

 

Kom ud af byen

De fleste af os lever en stor del af vores liv i byen, og det ér da også fantastisk at have alting lige i nærheden. Man skal imidlertid ikke kimse ad det fantastiske ved at være ude i naturen og det skud af energi, man i virkeligheden kan få af at lade sig blæse lidt igennem eller høre fuglene kvidre. Derfor er det en god idé at søge ud af byen, når det kan lade sig gøre. Vil du gå hele vejen, kan du kigge efter eksempelvis et nedlagt landbrug til salg, men ellers kan du altså også bare gøre det til en fast rutine at komme i skoven eller til vandet en gang om ugen og så tage i sommerhus eller på telttur, når der er tid til det i weekender og ferier. Det er godt for sjælen at få lidt frisk luft og en omgang smuk natur, og så kan man lidt igen bagefter, og man har noget at glæde sig over, når man kommer tilbage til byen.

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.