Bliv selvstændig uden den helt store startkapital

0
1276

Drømmer du om at starte din egen virksomhed og om at være din egen chef? Har du en drøm om at gøre karriere som selvstændig, men har ikke vanvittigt mange penge at spytte i projektet? Så læs med her, hvor du får råd til, hvordan du billigt starter din egen virksomhed.

Gennemtænk dit koncept

Før du starter nogen som helst virksomhed, skal du naturligvis være sikker på, at det er noget, der er en fremtid i. Opstartsfasen kan godt klares nogenlunde billigt, men man kan ikke komme uden om, at det koster lidt at sætte sådan et projekt i gang, og derfor skal du være sikker på, at du har gennemtænkt dit koncept. Er der faktisk et marked for det, du vil beskæftige dig med? Hvis ikke, skal du måske søge andre veje, og ellers kan det også sagtens være, at dit koncept blot har brug for lidt finpudsning. Det kan være en god idé at sparre med andre, succesfulde iværksættere, for på den måde at få gode råd og vejledning, og desuden kan de komme med konstruktiv feedback på dit koncept. Der findes mange workshops rundt omkring, hvor du netop har mulighed for at mødes med en masse andre selvstændige, og ved at snakke med dem kan du sikre dig, at dit koncept er fuldkommen gennemarbejdet, når du går i gang.

Vær realistisk

Nu hvor du så skal i gang med at starte din egen virksomhed, skal du sørge for at planlægge det hele så godt som muligt. Vær realistisk i forhold til, hvor meget du kan nå, og om du får brug for hjælp for at kunne følge med. Desuden skal du gøre dig nogle overvejelser om, hvor mange penge du reelt set kan bruge på projektet. Er der ikke en kæmpestor startkapital, er det blot endnu mere vigtigt, at du får planlagt, hvor din tid og dine ressourcer skal bruges. Derudover skal du huske på, at sådan nogle projekter har det med at komme til at koste mere, end man måske lige umiddelbart havde regnet med, og derfor er det godt at have lidt ekstra penge lagt til side, så du har til uforudsete udgifter, som der helt sikkert nok skal komme nogen af.

Brug dine penge fornuftigt

Med en mindre startkapital er det enormt vigtigt, at du bruger dine penge fornuftigt. Det betyder for eksempel, at du skal overveje, hvor mange penge du kan og vil bruge på husleje. Er det meget vigtigt for dig, at din virksomhed har base lige i centrum, eller kan du måske have et kontor uden for byen, hvorved du kan spare på huslejen? Du kan ikke spare det hele væk, for der er naturligvis brug for eksempelvis borde, konferencestole og elektronik, men det er ikke sikkert, at sofaer og andre hyggeelementer står øverst på listen endnu. Senere hen når din virksomhed forhåbentlig er kommet godt fra start, og du har flere ansatte, kan du bruge penge på at optimere kontoret og gøre det endnu bedre, men indtil da skal du altså sørge for kun at bruge penge på det mest nødvendige.