Sådan gør du sommerhuset klar til ferien

0
1287

For nogle er sommerferien allerede i gang, mens den for andre venter rundt om hjørnet. Hvis du er den heldige ejer af dit eget sommerhus, er det derfor tid til at gøre sommerhuset klar til ferien, så du kan få nogle gode dage der. I denne artikel får du vores gode råd til, hvad du skal gøre for at dit sommerhus bliver klar til ferien.

 

Få styr på sommerhuset tilstand som det første

Som det allerførste, når sommeren nærmer sig, er det en god idé at tjekke op på sommerhusets tilstand. De fleste sommerhuse står ubrugte hele vinteren, og herefter er det derfor en god idé at tjekke hvordan sommerhuset har det.

Efter en lang vinter, kan der opstå forskellige skader på huset, som er vigtige at tage hånd om. Det er fx vigtigt at tjekke op på taget og tagrenderne, da det er en vigtig del af boligen. Fjern alger og andet fra taget, da det på lang sigt kan gøre til skader og fjerne blade og andet fra tagrenderne.

Ud over taget er det en god idé at tjekke facaden for revner samt vinduerne, så du er sikker på at sommerhuset er i god stand.

 

Lav en grundig forårsrengøring

Inden din ferie begynder, er det også en god idé lave en grundig forårsrengøring, så du ikke skal bruge tid det under din ferie.

Gør rent i alle kroge og kanter i sommerhuset, så der er rent og lækkert når ferien starter.

 

Gør haven klar

Om sommeren skal vi først og fremmest være udenfor. Derfor må du ikke glemme haven, når du skal gøre sommerhuset klar til ferien.

Overvej hvad du gerne vil kunne i haven. Skal du primært have et par gode steder at sidde eller skal der være plads til leg i haven,

Det kan også være du skal have hunden med i sommerhus og hegn derfor vil være en fordel. Når du har fodret kæledyrene af, kan du sende hunden ud i haven, så den kan få brugt lidt energi der. Det er fantastisk at have hunden med i sommerhus og så kan I samtidig gå nogle lange ture langs strande, som hunden uden tvivl vil elske.

 

Tjek op på elektronik i sommerhuset

For at du kan gå en god tid i sommerhuset, er det en god idé at tjekke op på diverse elektronik i sommerboligen.

Efter lang tid, hvor sommerhuset ikke har været i brug, kan noget elektronik godt være gået i stykker.

Det er en god idé at tjekke op på elektronikken i god tid inden du skal på ferie i sommerhuset, så du ikke ender med at bruge din ferie på at fixe småproblemer.

Det er fx vigtigt at tjekke om lamper, køleskab, ventilation, varme og andre aspekter virker i sommerhuset.

Ud over det kan du med fordel overveje om du skal have TV og internet i sommerhuset, så du har noget at bruge regnvejrsdagene på. Især internet skal du være ude med i god tid, hvis du skal nå at have det sat op inden sommerferien begynder.

For at kunne bruge internettet skal du selvfølgelig også have en mobil og computer med der virker. Når mobilen går i stykker gælder det derfor om at få den repareret hurtigt, så du kan have den med til din ferie.

 

Overvej udlejning de uger du ikke er i sommerhuset

Hvis du ikke selv skal være i sommerhuset hele ferien, kan du overveje at leje dit sommerhus ud, så andre også kan få glæde af en uge i sommerhus. Og så bidrager det selvfølgelig også lidt til økonomien omkring at eje et sommerhus.

Du kan leje dit sommerhus ud via forskellige udlejningssider, der hjælper med at finde familier der gerne vil leje dit sommerhus.