Lign en stjerne for en dag

0
1376

Ofte ser man flotte billeder på instagram eller andre sociale medier, med kvinder og unge piger, der har formået at få den perfekte makeup ved hjælp af contour metoden. I dag er det contour, som er det helt store makeupfænomen, hvor man har fokus på alle hudens forskellige områder. Det er ikke nemt, at få lave den helt perfekte contour, og det er slet ikke tilfældigt, hvordan makeuppen skal lægges for det bedste resultat. Samtidig afhænger det også af det indviduelle ansigts form, hvordan makeuppen bør lægges, så den sidder som den skal.

Formålet med contour er, at fremhæve og skjule nogle bestemte træk i ansigtet, så man får det bedst mulige resultat. Man benytter dermed både contour, bronze, highlighter og blush, så kun de bedste træk ved ansigtet træder frem. Man bør altid begynde med at lægge contour, som skal lægges der, hvor man ønsker det skal synes smallere. Highlighter har, som ordet selv tilkendegiver, den modsatte effekt, da dens formål er at fremhæve.

Makeup lægges efter ansigtsform

Hvis man har et ovalt formet ansigt, er det bedst kun at fokusere på at få kindbenene til at syne frem. Med et ovalt formet ansigt, lægger man derfor sin contour på hver side af næsen og i to store trekanter under kindbenene. Highlighter bruger man på næsen, i panden, hagen og lige over kindbenene. Et hjerteformet ansigt markeres derimod med contour langs hårgrænsen, men kun i hver side af ansigtet og ikke ved hårgrænsen i hele ansigtet. Herudover lægger man contour ind i tindingen, samt i trekanter under kindbenene. Ved det hjerteformede ansigt, anvender man highlighter på samme måde som med det ovale ansigt, altså på næsen, i panden, hagen og lidt over kindbenene. Hvis du har et rundt ansigt, handler det om at få ansigtet til at syne smallere. Her bruger man contour på hver side af næsen, under kindbenene og ned langs kæbelinjen. Highlighter bruger man over kindbenet, i panden, på næsen og hagen. Hvis man derimod har et firkantet ansigt, bør man anvende contour på kanten af kæbelinjen, samt pandelinjen, for at ansigtet synes smallere. Highlighteren bruger man kun på hagen og over kindbenene.

Hvis man ønsker at lære meget mere om makeup og selv praktisere det på daglig basis, kan man tage skridtet og uddanne sig som makeup artist.