Kør selv ferie i USA – de vigtigste gadgets på rejsen

0
2511

Uanset hvor du rejser omkring i verden, er der gadgets man kan tage med, der vil gøre livet lidt nemmere på ferien. Efter en kør-selv-ferie til USA har jeg lidt erfaring med, hvilke gadgets som er uundværlige og hvilke som bare ville være handy at havde ved hånden. Læs med her og se hvad du skal tage med på din kør-selv-ferie.

Hvad skal man se i USA?

Først et lille overblik over, hvad der er værd at se i USA. Min kør-selv-ferie i USA var en tur langs vestkysten med en masse storslåede og mindeværdige oplevelser. Jeg startede ud i Los Angeles, hvor en bil stod klar, og så gik udforskningen ellers i gang: Besøg i Universal Studios, hvor jeg gik rundt på filmsets og legede at jeg var med til indspilningen. Besøg i Disneyland, hvor alle de kendte figurer fra min barndom gik rundt i levende live og hilste på mig. Turen gik videre, og jeg kørte helt til Grand Canyon og oplevede solnedgangen, hvor det virkede som om klipperne glødede. Da jeg efter nogle dage kunne løsrive mig fra de fantastiske naturoplevelser kørte jeg gennem ørkenen og til Las Vegas, hvor mit held blev sat på prøve, men alligevel lykkedes det mig at gå ud fra kasinoerne med et (meget lille) overskud. Turen gik videre over til San Fransisco, hvor den stod på hyggelige gåture i storbyen, og et mindre hyggeligt besøg på fængselsøen Alcatraz.

Alcatraz

Min rejse var planlagt hjemme fra, for at jeg kunne se og opleve så meget som overhovedet muligt. Det var en fantastisk rejse, men det er umuligt at se alt i USA på en lille ferie – man bliver nødt til at have længere tid, eller tage derover af flere omgange. Og denne lille guide handlede endda kun om vestkysten – på østkysten er der mindst lige så mange spændende attraktioner og seværdigheder, man ikke må gå glip af. Men det er en helt andet snak, og nu vender vi tilbage til det egentlig emne, nemlig hvilke gadgets som er uundværlige på kør-selv-ferien.

Gadgets til rejsen

Det vigtigste gadget på din kør-selv-ferie til USA er uden tvivl et godt kamera. Uanset hvor i USA du befinder dig er der seværdigheder og naturoplevelser som skal foreviges. Selv en tur på restaurant vil kræve et kamera, så man kan dokumentere de kæmpe store portioner, som er standard i guds eget land. Alting er større i USA, og især hvis man er vilde med udflugter i de mange nationalparker er et kamera et must, så man kan forevige de brede vidder og fantastiske udsigter. Især i Grand Canyon kom mit lille, fem år gamle digitalkamera på prøve, og det ville have været rart med et spejlreflekskamera, som uden problemer ville have indfanget både farver, lys og dybder. Med i overvejelsen skal også være kameraets batterilevetid – der er ikke noget værre end at stå midt i filmsettet fra din yndlingsfilm i Universal Studios, klar til at posere som hovedpersonen, med et kamera der er gået død. Så hvis dit kamera bruger meget strøm er det vigtigt at have ekstra opladede batterier med i kameratasken. Derfor er en anden vigtig gadget oplader til batterier.

Afstande er meget længere i USA end man er vant til fra lille Danmark, og det er derfor vigtigt at have noget underholdning med til de lange køreture. Jeg havde min iPad med, og den skabte stor glæde på bagsædet, med diverse film og spil. Selvom der er mange flotte veje og udsigter på køreturene, kan det være godt med lidt afveksling og afslapning. Det smarte ved en iPad eller en tablet er også, at du kan have lige så mange bøger med på rejsen som du vil, uden at det vejer ekstra. Hvis du har downloadet en masse e-bøger hjemme i Danmark, så har du læsestof til hele turen.

Når man køre strækninger på flere hundrede kilometer om dagen, sidder man meget tæt sammen med sine rejsekammerater i mange timer i streg. Derfor kan et par gode høretelefoner være godt at pakke med i kufferten, hvis man har brug for at lukke lidt af og sidde med sine egne tanker om alt det man har oplevet. Så selvom man sidder klemt sammen i en tætpakket bil, kan man stadig have lidt alene-tid.

great-kiwi-road-trips-mountains

En næsten uundværlig gadget på en rejse til USA er en håndholdt baggagevægt. Denne lille gadget kan redde dig fra en kæmpe bøde i lufthavnen, hvis din kuffert skulle veje mere end det tilladte. Næsten alt i USA er billigere, og når man kommer ind i et af de gigantiske indkøbscentre kan det være svært at holde pungen i lommen. Det ender meget ofte med at man kommer hjem med meget mere end man egentlig havde tænkt sig, og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke holder øje med kuffertvægten.

Og måske den allervigtigste gadget at huske overhovedet: en adaptor, så du kan få opladet alle de andre gadgets du har medbragt på din kør-selv-ferie.

Alle disse gadgets kan bruges over det hele, så kør selv ferien bestiller næsten sig selv. Jeg er pt. Selv på udkig efter næste kør selv ferie som formentlig går til New Zealand.