Andlight Fokus: Gubi bordlampe

Mit navn er Gustav. Jeg skriver for Andlight, som er en af Skandinaviens største forhandlere af designer lamper. Vi har siden 2007 specialiseret os i, at sælge bordlamper, pendler, gulvlamper, væglamper, m.m., samtidig med at vi yder en rigtig god kundeservice. Det kan du bl.a. kan se på vores Trustpilot hvor vi har 5 stjerner. I denne artikel vil jeg koncentrere mig omkring vores bordlamper. Jeg vil især komme ind på dem fra vores producent Gubi, som virkelig hitter her for tiden. Du kan se alle vores bordlamper ved at klikke på linket her.

Mads Kristensen er en mand med smag og sans for design. Derfor har jeg i denne artikel lagt vægt på designer lamper fra Andlight. Jeg har lagt fokus på et udvalg af bordlamper fra Gubi, som har høj klasse og et elegant design.

 

Bordlamper hos Andlight

Hos Andlight tilbyder vi vores kunder et bredt udvalg på over 6.000 lamper. Her i blandt har vi et større udvalg af Gubi lamper.

Når du skal vælge din næste bordlampe, er der mange ting at tage højde for. Hvilke opgaver skal du bruge lampen til? Skal du bruge den som en arbejdslampe, en skrivebordslampe eller som hyggebelysning på et sofabord? Skal den lyse et stort areal op, eller skal den bruges til at lyse et hjørne op i rummet?

Det er blot nogle af de ting som man bør overveje når man skal købe en ny lampe. Et flot bordlampe design ses bla. hos Gubi. Trods den store internationale vækst er Gubi et firma med danske rødder. Gubi har sat et stort fokus på, at genoplive gamle klassiske designer lamper, ved at give dem nyt liv gennem mindre ændringer i deres design eller ved at ændre i valget af materialer. Alt dette har jeg og holdet hos Andlight tænkt ind i artiklen, så du ikke behøver at gøre det.

 

Vores favorit: Gubi lampe

Det har været svært for os at lave en liste over vores favoritter. Men en Gubi lampe er altid en sikker designer lampe og en bordlampe, som dine gæster vil ligge mærke til hos dig. Der er simpelthen så mange fine bordlamper. Herunder har vi lavet en liste over de bordlamper, som vi mener kan en smule ekstra i forhold til de andre. Vi har prøvet at blande det, så der er lamper til forskellige smag til forskellige opgaver. Klik her og se hele vores udvalg af Gubi lamper.

 

Gubi lampe: Bestlite BL1

BL1 bordlampen fra Gubi er en elegant, enkel og minimalistisk designer lampe. Det er en klassisker som blev designet helt tilbage i 1930 af Robert Dudley Best. Det er en af de mest populære bordlamper hos Andlight. Denne lampe giver et meget behageligt arbejdslys, samtidig med at den skaber stil og elegance i et rum. Derfor er det heller ikke uden grund, at selveste Winston Churchill valgte at have en Gubi Bestlite BL1 bordlampe på hans skrivebord, som en ud af mange velkendte personer der brugte og bruger den. Lampen er den dag i dag udstillet på Design Museum i London. BL1 bordlampen er derfor en af vores klare favoritter fra Gubi, både når det kommer til det visuelle men bestemt også når der kommer an på det praktiske brug. Den findes i flere forskellige modeller og farver som eksempelvis: Beige, grå, messing, porcelæn og sort. Alt efter hvilken model du ønsker at købe koster den mellem 3.295,00 kr. og 4.545,- kr. vejledende fra Andlight.

Robert Best har skabt en stor del af lamperne fra Gubi Bestlite, som i dag stadigvæk er ekstremt populære. Han betragtes stadigvæk som en af det 20. Århundredes største designere. Best kickstartede hans designer karriere, da han arvede verdens største fabrikant af lamper, som blev grundlagt i Birmingham helt tilbage i 1840. Han mente dog midlertidigt, at deres design var forældet og ikke mindst kedeligt. Derfor tog han til Paris hvor han deltog i the international Exhibition of Modern Design som satte et så stort præg på ham, at han begyndte at studere industrielt design i Paris og senere i Düsseldorf. Under hans studietid i Düsseldorf fik han en tættere og tættere relation til Walter Gropuis. De to blev senere hen nære venner. Gropius er grundlæggeren af det der i dag hedder Bauhaus-bevægesen. Robert Dudley Best er kendt for et hav af lamper. Han har bl.a. designet hele BL-serien, som med det enkelte og tidsløse design samt lampernes høje kvalitet betyder at de nu er blevet produceret i over 80 år. Læs meget mere og Gubi Bestlite serien, designerne og fakta omkring deres bordlampe design på Andlight.

 

Gubi lampe: Bestlite BL2

Som en søster til Gubi Bestlite 1 lampen (kort BL1) findes Gubi Bestlite 2 bordlampen (BL2). Den er ligeledes designet af Robert Best for Bestlite. Derfor er det også en skønhed for øjet når man ser denne bordlampe. Den skaber et nydeligt lys i alle rum og med en højde på 50 cm. Hos Andlight finder vi virkelig denne bordlampe elegant. Skaber den rigeligt at lys til at bruge den som en arbejdslampe eller en skrivebordlampe i hjemmet. Gubi Bestlite bordlamper har en har en ledningslængde på omkring 2 meter, som gør at den også er mobil. Trykafbryderen findes på ledningen. BL2 bordlampen kan ligeledes findes i et væld af farver. Det skal siges at vi på kontoret er helt vild med lampen i messing og porcelæn, som vi mener vil pynte på ethvert kontor. Den vejledende pris for denne Gubi lampe varierer mellem 3295,- kr. og 4145,- kr. hos Andlight.

 

Gubi bordlampe: Grossman Cobra

Denne autentiske bordlampe er en af de mest ikoniske designs af Greta M. Grossman. Den er originalt fra 1950’erne. Grossman har fået inspiration fra en kobras hoved og nakke, som kan ses i lampens ovale design. Grundet lampens enestående design vandt den, den eftertragtede pris Good designs ved prisuddelingen Good Designs Show ved Museum of Modern Art i New York. Hos Andlight er vi stolte over at kunne forhandle bordlamper med så sådan et flot historie. Cobra bordlamper er klassiske og minimalistiske med minutiøs detalje fra bund til top. Bordlampens hoved kan drejes og bøjes i alle retninger som betyder, at du altid kan få dirigeret lyset 360 grader rundt i rummet. Det giver et stort udvalg af muligheder. Gubi Grossman Cobra bordlampen kan enten bruges som en skrivebordslampe eller en lampe i stuen.

Greta M. Grossman, som er designeren bag Cobra bordlampen fra Gubi, er en svensk kvindelig designer med mange talenter. Hun arbejde både med design af interiør samt som arkitekt. Hun var blandt meget få kvindelig industridesignere som var præget af en meget mandedomineret verden i midten af det 20. Århundrede. Hun voksede op i Helsingborg i Sverige hvor hun startede med at arbejde i træ og designe møbler. Under 2. Verdenskrig immigrerede hun til Los Angeles i USA, hvor hendes design skiftede fra et klassisk udtryk til at være mere modernistisk. Hun afsluttede hendes karriere i 1966. Hun flyttede til et mindre landsted nord for San Diego i et hus hun selv havde designet, sammen med hendes mand. De sidste 30 år af hendes liv brugte hun meget af hendes tid på at tegne og male landskabsportrætter. Hos Andlight synes vi, at Greta har en enorm spændende historie, som ligeledes afspejler sig hendes bordlampe design, som vi påskønner at kunne forhandle og rådgive om.

Hvis du kan lide denne bordlampe, synes vi ved Andlight, at du skal tage et kig på hele Cobra kollektionen fra Gubi, hvor Greta Grossman har været hjernen bag designet hele vejen igennem. Det kan jeg og teamet hos Andlight anbefale til enhver en tid.

Sidst men ikke mindst, synes vi hos Andlight også du skal tage et kig på Pedrera H2O kollektionen fra Gubi. Bordlamperne har en rigtig god størrelse til at blive placeret på en reol eller i vindueskarmen, hvor den giver et hyggeligt lys og skaber god stemning. Som du nok har opdaget nu, er en bordlampe for Gubi ligeså meget et stykke kunst, som et møbel, grundet dets design og historie gennem tiden.

 

En Gubi lampe er ikke bare en lampe

Som afslutning på denne artikel omkring vores favorit Gubi bordlamper hos Andlight, vil jeg en sidste gang sige, at du skal huske, at når du køber en Gubi bordlampe er det altid et spørgsmål om hvad lampen skal bruges til i praksis, og hvordan den skal implanteres i dit hjem. Hos Andlight er bordlamper en af de lampetyper som vi sælger absolut flest af. Det gør vi bl.a. fordi vores rådgivning indenfor denne lampetype er rigtig god. Vi har et højt kendskab til det lampetekniske og designerne bag.

Hvis Gubi lamperne mod forventning ikke har vundet en plads i dit hjerte, har vi mange andre brands, som helt sikkert vil fange dit øje. I vores kategori af bordlamper, kan vi bla. præsentere lamper fra Lightyears, Flos, Gubi, Verner Panton, Menu, Muuto, Secto og mange, mange flere. Hvert brand har dets eget DNA og egen stil. Det gælder derfor om, at finde en designer lampe, som passer perfekt til dig, dine behov og den stil i hjemmet. Det kan være svært og tage lang tid for de fleste af os. Men du er altid velkommen til at ringe herind, så vil vi så vidt som muligt forsøge, at finde en lampe der passer til lige netop dig. Læs mere om Andlight og vores lamper her. Hvis du gerne vil opleve Gubi lamper på tættere hold, vil vi anbefale dig at tage et kig på Gubis hjemmeside, hvor du kan finde inspiration, se deres produkter og læse om deres designere.

Hvis du kunne lide at læse det her indlæg, vil du helt sikkert være vild med, at læse bloggen på Andlights hjemmeside. Her præsentere vi nye lamper, trends og giver en masse tips i vores eget designunivers. Både omkring lamper, men også omkring andre spændende designs, møbler og meget mere.

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.