Forlæng levetiden på din vaskemaskine

0
1425

Når man investerer en ny vaskemaskine vil man ofte, som med så meget andet, gerne have den til at være så vedholdt som muligt og derved have den til at holde så længe som muligt. Men ikke mange er i dag informeret om hvad der skal til for at kunne forlænge levetiden på sin vaskemaskine. Så hvordan holder man egentlig sådan en vaskemaskine?  Hos WhiteParts.dk har vi udarbejdet en række råd til hvordan du bedst kan holde din vaskemaskine velplejet og integreret i dit hjem så længe som muligt.

En vaskemaskine skal ikke bare have lov til at stå og passe sig selv, den skal passes og plejes for at få mest muligt ud af den.  Hvis man husker at følge vores råd her fra WhiteParts.dk vil man ikke blot kunne forlænge levetiden på sin vaskemaskine, man vil også opleve at maskinen vil yde langt bedre og derved få langt mere ud af sin vaskemaskine.

 

  1. Afkalkning


Dette er nok ét af vores allervigtigste råd til dig der er den heldige ejer af en vaskemaskine. Afkalkning! En vaskemaskine som ikke bliver afkalket en gang imellem vil få tydelige spor deraf, og det kan tilmed resultere i en vaskemaskine som bliver defekt længe før tid.

Bliver din vaskemaskine ikke afkalket går det nemlig ud over det varmelegeme som er monteret i maskinen. Alt kalken der bliver dannet i maskinen går ind og sætter sig på varmelegemet, så det til sidst ikke virker. Varmelegemet sidder inde i maskinen og man kan derfor ikke selv bare lige tjekke hvornår det er tid til at give sin vaskemaskine en gang afkalker. Vi anbefaler derfor hos WhiteParts.dk at du som minimum afkalker din maskine hver anden måned.


Hvis du skal være rigtig god ved din maskine, og selvfølgelig skal du det! Så anbefaler vi ligeledes hos WhiteParts.dk at du anvender et afkalkningsprodukt som er særlig udviklet og fremstillet til vaskemaskiner. Ved at vælge et produkt der er særligt udviklet til vaskemaskiner vil du opnå et langt bedre resultat og derved være sikker på at din maskine kun bliver udsat for plejemidler det ikke tager skade af.

 

  1. Rensning af filter

I enhver vaskemaskine er der monteret et filter – dette filter er ofte en meget glemt reservedel i vaskemaskiner, da vi ikke tænker på at vedligeholde vores vaskemaskiner indvendigt.  Filteret er vigtigt at rense af og til, da det kan blive fyldt op med stofrester eller ting fra lommerne som vi har glemt at tage ud inden vask. Der kan ende småting som øreringe, hårnåle, ringe, tyggegummi og meget andet. Hvis de forkerte ting ender i filteret vil der kunne danne sig rust hvilket er yderst skadeligt for maskinen.

Ikke nok med at der kan danne sig rust i maskinen, så kan et fyldt filter også forhindre maskinen i at kunne tage vand i, hvilket resulterer i en maskine der ikke vil vaske. Det er derfor meget vigtigt at man af og til husker at tjekke sit filter i vaskemaskinen – såvel som man skal huske at tjekke sine lommer inden man kommer tøjet i maskinen.

 

  1. Brug af vaskemiddel

Hos WhiteParts.dk oplever vi meget ofte at folk henvender sig fordi deres vaskemaskine udgiver en meget jordslået og grim lugt. Lugten har bredt sig til deres tøj, og deres tøj lugter jordslået og ulækkert efter hver vask.
Dette er heldigvis et af de nemmere råd, som kan undgås ved blot at doserer sin sæbe korrekt. Mange sæbefabrikanter kommer med en sæbebold hvori man kan afmåle sin sæbe – desværre er det ofte angivet til en alt for høj mængde i forhold til hvad vaskemaskiner kan rumme.
Anvender man for meget sæbe vil dette nemlig på sigt få din vaskemaskine til at udgive grimme lugte. Dette skyldes at maskinen får mere sæbe ind end den har brug for, og den derved vil have en rest sæbe tilbage som blot lægger sig i maskinen. Når maskinen ikke kan komme af med sæben vil det stille og roligt begynde at mugne, hvilket vil skabe den ildelugtende lugt fra både maskine og tøj.

 

  1. Vaskeposer

De fleste har allerede én eller flere vaskeposer i hjemmet – men en vaskepose er ikke blot en vaskepose. De findes mange forskellige varianter og i forskellige kvaliteter. Jo bedre vaskepose, jo bedre beskyttet er dit tøj og selvfølgelig din vaskemaskine.

Bh’er som har en bøjle bør altid vaskes i en vaskepose således at bøjlen ikke finder vej ud af bh’en og derved skaber en risiko for at sætte sig fast inde i din maskines tromle. Går tromlen først i stykker på din maskine, er det en større udgift der er tale om, for at få dette repareret.

Vi anbefaler dog også hos WhiteParts.dk at man anvender sin vaskepose til mere end blot bøjle bh’er. Trusser, tøj med blonder, sneakers, strømpebukser bør også komme i en vaskepose da det holder sig pænt i længere tid ved at vaske det rigtigt.

 

  1. Plan vaskemaskine

Dette kan måske lyde som et underligt råd, men ikke desto mindre er det et vigtigt råd idet at det har en stor betydning for levetiden på din vaskemaskine. Det er nemlig meget vigtigt at du sørger for at din vaskemaskine er placeret på en plan og lige overflade – for står din vaskemaskine skævt vil den blive belastet langt mere end du burde.

Når maskinen er færdig med at vaske og skal centrifugere dit tøj vil støddæmperne i vaskemaskinen blive overbelastede og derved trænge til en udskiftning længe før tid – og hvem vil ikke gerne undgå det?