Fire grunde til at du skal stifte dit iværksætterselskab i dag

Går du og leger med tanken om at blive selvstændig? At være din egen chef, at give din idé vinger – og se den flyve? Der behøver ikke være langt fra tanke til handling. Du kan nemlig selv stifte dit eget selskab online nemt, hurtigt og sikkert.

Fra idé til handling

Nogle gange får man en idé, man ikke rigtig kan slippe igen. Idéen ligger ligesom bare og lurer i baghovedet, holdt i ave af bekymringer eller mangel på information. Men det er en skam. Måske er din idé rigtig god og din evne til at være selvstændig over al forventning? Vi giver dig her al den nødvendige information i grove træk, så du er bedre rustet til at træffe beslutninger for dig og din potentielle nye forretning.

Vælg rammerne for din forretning

Med udgangspunkt i din situation skal du først og fremmest vælge, hvilke juridiske rammer der skal dannes om din forretning. Det betyder, at du skal vælge den selskabsform, din virksomhed stiftes som. Her kan du vælge mellem flere forskellige, men vi holder os dog til at beskrive iværksætterselskabet, da denne selskabsform har mange fordele for førstegangs-stiftere.

 

Læs mere om stiftelse af iværksætterselskab her

 

Få disse fordele med iværksætterselskabet

Med denne selskabsform følger adskillige fordele. Vi lister dem nedenfor:

1.    Minimal økonomisk risiko

I iværksætterselskabet er ejerne beskyttet af det, der hedder begrænset hæftelse. Det betyder, at ejere kun hæfter for de penge, som de investerer i selskabet. Du risikerer derfor ikke din private formue, hvis det imod forventning skulle gå dårligt med forretningen. Dette er modsat enkeltmandsvirksomheden, hvor ejeren hæfter ubegrænset med sin egen formue (såsom hus og bil), som eventuelle kreditorer derfor kan gøre udlæg i.

2.    Lille krav til selskabskapital

Kapitalselskaber skal stiftes med en vis kapital, også kaldet selskabs- eller startkapital. Anpartsselskabet skal stiftes for min. 50.000 kr. og aktieselskabet skal stiftes med min. 400.000 kr. Dette sætter en naturlig barriere for mange kommende iværksættere – men den udfordring imødekommer iværksætterselskabet, der kan stiftes for helt ned til 1 kr. (maks. 49.999 kr.). Der er dog altid en god idé, at investere nok penge i selskabet til bl.a. at dække omkostninger forbundet med virksomhedens opstart.

3.    Kan have flere ejere og bruges i en holdingstruktur

Iværksætterselskabet kan nemt bruges i holdingstruktur, da selskabet dels kan have flere ejere, og dels kan ejere være både privatpersoner og andre selskaber.

4.    Mulighed for omdannelse til anpartsselskab

Når iværksætterselskabet kan stiftes for helt ned til 1 kr., er det med et krav om, at der hvert år opspares 25 % af virksomhedens overskud. Dette krav gælder naturligvis kun, såfremt der er et overskud i forretningen.

Sådan stifter du dit iværksætterselskab

Hos Legaldesk.dk er du hurtigt i gang med dit iværksætter-eventyr. Her kan du læse mere om selskabsstiftelse, og endda oprette dit eget iværksætterselskab online på kun 15 minutter. Du får alle nødvendige dokumenter med i selskabspakken, og der er vejledning løbende, så du hele tiden er med i processen.

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.