En erhvervsuddannelse giver gode jobmuligheder

0
1244

En erhvervsuddannelse kan ende med alt lige fra tjener og kok til receptionist og ernæringsassistent. Der er mange forskellige retninger, som retter sig inden for madbranchen og servicebranchen. Man skal derfor gerne være glad for, at arbejde med -og servicere mennesker. Et job med en erhvervsuddannelse som baggrund indebærer desuden en hektisk hverdag, hvor man formår at have mange bolde i luften, og samtidig yde en god service. Erhvervsuddannelserne fokuserer på at anvende teori i praktisk forstand, i stedet for at terpe en masse teori og først bruge det praktisk efter uddannelsen. Det er derfor ideelt at vælge en erhvervsuddannelse, hvis du er træt af skolebøgernes teori og hellere vil arbejde praktisk. Derudover har erhvervsuddannelserne modsat nogle universitetsuddannelser gode jobmuligheder efter endt uddannelse.

Sådan får du en erhvervsuddannelse

Du kan få en erhvervsuddannelse på mange måder, men en måde at bane vejen til en erhvervsuddannelse, er via htx i København. HTX er en gymnasial, naturvidenskabelig uddannelse, der varer i 3 år. HTX er velegnet til dem, der ønsker en uddannelse med henblik på det naturvidenskabelige og tekniske, i stedet for almen viden. Der er matematik på A-niveau på alle retningerne på htx i København, så man har et solidt grundlag til, at søge ind på en efterfølgende uddannelse. Arbejdsformen på htx styrker evnen til at kombinere teori og praksis, så man ikke kun har teori som baggrundsviden uden at vide, hvordan det bruges i praksis. Det er derfor essentielt at have en htx som fundament, inden man tager en erhvervsuddannelse, som netop har fokus på det praktiske arbejde.

Lær at arbejde selvstændigt

Htx-uddannelsen giver dig vigtig grundlæggende viden og teori, som du lærer at tænke ind i en praktisk sammenhæng. På den måde lærer du samtidig at tænke og arbejde selvstændigt, som styrker dig i den videre uddannelse og arbejdsmarkedet. Du lærer om naturvidenskabelige, tekniske og samfundsvidenskabelige forhold, som både kan gavne på en erhvervsuddannelse og andre videregående uddannelser. På et fuldtidsjob efter hele uddannelsen er færdiggjort, sættes der desuden pris på medarbejdere med både teoretisk viden og praktisk erfaring. Det viser en selvstændighed hos medarbejderen, hvis denne selv kan kombinere det teoretiske med det praktiske.