3 gode råd til sommerfestens menu

0
2170

Sommeren står for døren, og de længe ventede sommeraftener er endelig ved at gøre sit indtog. Du har rund fødselsdag i år, og har besluttet dig for at du vil holde en stor fest for alle dine venner og din familie. Nu hvor sommeren er kommet, er det det perfekte tidspunkt at holde festen på. Du sidder hjemme i din stue og skal til at planlægge festen. Men der er så mange muligheder, at det nærmest virker umuligt at tage en beslutning. Men stædigheden tager over, du vil holde fest og sådan bliver det. Du beslutter hvor det skal være, hvor mange du vil invitere, hvilket tema festen skal have og hvilken slags musik i skal høre. Alt virker til at være på plads, men du kommer pludselig i tanke om det helt store spørgsmål; hvad for noget mad skal du servere for dine gæster? Nu hvor du vil holde festen i et telt i baghaven og har inviteret halvtreds gæster, skal maden også være tilpasset disse kriterier. Du får her tre muligheder for at beslutte dig for, hvad for noget mad du vil servere for dine gæster, så din sommerfest bliver helt perfekt.

1. Få alle dine livretter ved at gøre det selv 
Du kan vælge at lave maden selv, og servere lige præcis det du godt kunne tænke dig. Så kan du selv lave din egen menu og få alle dine livretter. Dette kan dog være lidt besværligt, da halvtreds mennesker er mange at lave mad til. Men for at imødekomme dette problem, kan du begynde madlavningen i god tid. Altså flere dage i forvejen, så alt der kan laves på forhånd er gjort. Så slipper du for at stresse på selve dagen, hvor du gerne skulle være midtpunktet.

2. Slip for besværet og bestil mad ude fra
Du kan også vælge at slippe for al besværet, opvasken og tiden i køkkenet, hvis du bestiller mad udefra. Dette kan du gøre fra flere forskellige steder, og du finder helt sikkert en menu, der passer perfekt til din fest. Nu hvor det er sommer, ville en sommerbuffet være oplagt, og folk kan selv vælge hvad de vil have. Så får alle noget mad de synes er lækkert, og de kan selv styre hvor meget de kan spise.

3. Lad kokken gøre arbejdet
En tredje mulighed kunne være at bestille en kok til at lave mad til festen. Her kan du få nogle til at lave maden for dig, du får nok ikke helt frie tøjler til hvad menuen skal være, men du slipper fortsat for alt det sure arbejde ved at stå i køkkenet. Samtidig får du hjemmelavede mad, hvor du selv kan være med til din egen fest, uden at skulle tilbringe tid i køkkenet.