Windows computere ind med modermælken

Som barn voksede jeg op med de tidligste udgaver af Windows. Min far arbejdede med IT, og vi var derfor de første i vores nabokvarter til at få en pc i hjemmet. Jeg fik altså Windows ind med modermælken, og allerede som teenager kendte jeg systemets styrker og svagheder. Derfor blev udfordringen at bygge min egen super-computer, som var helt perfekt til Windows, så jeg kunne trække alle de nyeste spil.

Efter at have rodet rundt med hjemmelavede computere i nogle år, blev windows hurtigt for kedeligt, og omkring tiden hvor Windows 2000 udkom, skiftede jeg til Linux, et alternativt styresystem, der er programmeret efter det såkaldte Open Source princip.

Fra leg til seriøsitet

For en computernørd var Linux en legeplads. Her kunne man selv få lov til at rode og pille ved alt. Der gik utallige timer med at sidde og justere små ting og eksperimentere med at opbygge eller ombygge funktioner, jeg havde brug.

Efter at have leget med flere forskellige udgaver af Linux, heribland Mandrake, Red Hat, og som den sidste, Ubuntu, blev det tid til at komme i 9. klasse, hvor de første eksamener skulle finde sted. Her oplevede jeg ved 2 af eksamenerne problemer med min medbragte computer, fordi jeg nok havde rodet lidt for meget med den.

Var det sket derhjemme, havde jeg blot set det som en sjov udfordring, der skulle løses, men ved eksamenerne oplevede jeg for første gang, at en computer ikke kun var legetøj, men også var et arbejds værktøj, som jeg i nogle situationer kunne være afhængig af skulle fungerede problemfrit.

Macbook tilbyder stabilitet

Efter at have erfaret, at stabilitet var ved at blive et behov for min skole-computer, valgte jeg at investere i en Macbook. Jeg havde allerede hørt mange rosende ord om Apples produkter, og efter blot få måneders brug, måtte jeg give alle anmelderne ret.

Mac computerne fra Apple var sande vidundere! Macbooken var den kraftigste og hurtigste bærbar, jeg nogensinde havde haft mellem hænderne, og samtidig var det dertilhørende styresystem OS X så stabilt, at jeg kunne have Macbooken tændt i måneder af gangen uden at slukke den, og uden at opleve programmer der afsluttedes uventet, eller en skærm der pludselig frøs.

”Once you go Mac, you will never go back”

Siden folkeskolen er behovet for en stabil og pålidelig computer kun blevet større og større, og især nu, hvor jeg er ude på den anden side og lever af at arbejde på min computer, er netop stabilitet og sikkerhed de vigtigste faktorer, når jeg vælger min maskine.

Jeg har af 2 omgange forsøgt at vende tilbage til Windows. Ikke fordi jeg var utilfreds med min Mac (tvært imod), men mit indre legebarn lever stadig, og både da Windows udgav Vista og igen ved Windows 8, blev jeg fristet til at prøve dem af, men begge gange blev jeg indenfor få måneder så frustreret med styresystemerne og deres (i apple-standarder) lidt mere rodede design, virus-infektioner, blue-screen-of-death, og utallige genstart ændringer eller opdatering.

Mac til Windowspriser

Jeg har derfor siden folkeskolen svoret til Apple og deres Mac-computere, på trods af deres noget højere priser, men det offer er jeg villig til at give for at få en computer, der altid virker, når jeg har brug for det.

Skulle man synes, at priserne stadig er for høje, kan man jo altid købe sin Apple computer igennem Refurb, hvor de sælges lidt billigere – faktisk så billigt, at de matcher almindelige windows-maskiner på prisen. Det samme gælder de øvrige topbrands indenfor bærbare computere som fx. Thinkpads fra Lenovo, som også har en højere pris, end de laptops man finder hos fx. Elgiganten og Bilka.

Refurb lever af at opkøbe større partier af bærbare computere fra virksomheder, for at optimere dem og sælge dem igen med fuld garanti og returret. Se udvalget af bærbare computere her (både Macbooks og Thinkpads).

Windows eller Mac?

Så skal du ligesom jeg bruge en computer, der altid er klar, når du har brug for det, og som ikke pludselig går død midt i at du sidder og arbejder på den, så er Mac-computerne uomtvisteligt et godt bud. Men har du en trang til stadig at lege, pille og eksperimentere med alverdens mærkelige indstillinger og hjemmelavede programmer eller løsninger, så er Windows-systemerne de sjoveste, og da får du også en rigtig god og stabil kvalitet med en bærbare fra fx. IBM, Lenovo eller de lidt dyrere serier fra HP.

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.