Større konkurrence på bredbånd med åbning af fibernetværk

Det er netop blevet offentliggjort, at fiberselskaberne Eniig og SE fra år 2018 åbner op for deres fibernetværk, så andre konkurrenter kan få lige så stort udbytte af det. Der er bred enighed blandt de førende eksperter på markedet om, at denne åbning vil føre til langt større konkurrence på markedet, men ligeledes også ny succes.

Det vækker således stor begejstring blandt bl.a. kritikere, at andre leverandører fremover vil kunne få mulighed for at leje sig ind på eksempelvis det nord- og midtjyske selskab Eniigs fibernet. Det betyder jo helt konkret, at alle andre bredbåndsselskaber dermed kan tilbyde produkter på lige fod med disse selskaber, og det er meget positivt.

Eniigs direktør udtaler, at de naturligvis har en interesse i at få flere kunder til at benytte sig af fibernetværk, og det kan kun lade sig gøre, såfremt det er attraktivt for alle parter involveret.

 

Andre fibernetselskaber åbner muligvis også op for deres netværk 

Det forventes altså, at fibernetværket åbnes op for alle i midten af år 2018, men det afhænger dog af, hvor hurtige de enkelte leverandører er til at have deres teknik klar til at blive koblet på, før man helt præcis kan sige noget om, hvornår de allerførste selskaber vil være klar til at udbyde fibernet til deres kunder.

Der er ingen tvivl om, at det kommer til at få stor indflydelse for selve fiberbranchen, og allerede nu melder andre fibernetselskaber ud, at de også kunne være interesseret i at åbne op inden for den nærmeste fremtid – find en samlet liste over de billigste udbydere af bredbånd her: sammenligning af bredbånd.

Mulighed for at få skabt større konkurrence på markedet 

Kritikere rundt omkring i landet roser ligeledes Eniigs beslutning om at åbne op for nettet, i og med at de mener, at der er masser af plads på det danske marked til at få skabt større konkurrence mellem de forskellige energiselskaber – og på den måde får de danske forbrugere en chance for helt selv at vælge, hvem de ønsker at benytte som leverandør.

Dog nævner de også, at de naturligvis håber, at de involverede parter vil kunne komme frem til enighed om nogle retfærdige samt realistiske vilkår.

 

Større medbestemmelse for de danske forbrugere 

Når der bliver åbnet op for fibernettet, betyder det ligeledes, at det er slut med, at man som dansk forbruger er nødsaget til at have abonnement hos netop det selskab, der har ansvaret for at have gravet fibernet ind der, hvor man bor. Det er desuden vigtigt, at kunderne kan få en god oplevelse, når fibernettet bliver åbnet op, og det er netop derfor, at der bliver åbnet for nogle nye selskaber på kommercielle vilkår.

Man er dog stadig i tvivl om, hvordan det hele egentlig skal foregå, og det kommer derfor i sidste ende til at handle om, hvorvidt de involverede partnere formår at blive enige om alt lige fra betingelser til priser, ift. hvad det skal koste danske forbrugere at anvende fibernettet.

Danmark er lidt speciel ift. bredbånd og mobilabonnementer

Danmark er som bekendt med helt fremme, når det kommer til mobildata og hastighed på vores mobilmaster, som er alternativet til det nedgravede bredbånd. Når vi blot bevæger os over vandet og kikker på vores norske naboer, så hedder det ofte satellitinternet og mobildata til helt andre priser.
Prisen på et månedsabonnement på fx. mobilabonnementer i Norge er ca. i dobbelt pris ift. Danmark. Her ser du fx. priserne på de billigste mobilabonnementer i Norge, og det er endnu værre når vi kikker på internetpriserne, der er vi oppe i 4-5X prisen!

Så næsten gang vi er klar til at brokke os over priserne hos TDC, Telmore og de andre udbydere, så tag et kik over til de øvrige lande.

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.