Netflix i Danmark

0
1725

Internetsikkerhed er et emne, som de fleste danskere efterhånden lytter særlig godt med på. Mange skrækhistorier om diverse svindelnumre, der har kostet en privatperson sine personlige oplysninger, har sat sine spor. Det er på sin vis en fornuftig indvirkning, da de danske forbrugere er blevet langt mere opmærksomme på de betingelser, der skal accepteres ved online brug.

Når det kommer til streamingtjenester, er tilfældet det samme. Danskerne vælger med omhu, hvilken streamingtjeneste der skal være den primære underholdningskilde og hos mange forbrugere, er det Netflix, der er førstevalget.

 

Netflix-abonnementer til enhver

Netflix startede i 1997 i USA, hvor abonnenter havde mulighed for at leje DVD-film via post, og i dag har Netflix omkring 100 mio. brugere på verdensplan. Netflix kom til Danmark i 2012, og i dag er det ca. 39 % af den danske befolkning, som har et betalt abonnement på Netflix.

 

Et basisabonnement hos Netflix koster 79 kr. om måneden. Her har du fri adgang til alt indhold hos Netflix og kan streame lige der, hvor du har lyst. Det gælder også, hvis du er på farten, da Netflix også kan bruges offline. Med et basisabonnement kan en person streame ad gangen, hvorimod du med et standardabonnement har mulighed for at have to samtidige streams.

 

Et standardabonnement hos Netflix koster 99 kr. om måneden. Her får du, udover to streams ad gangen, alt dit indhold leveret i HD kvalitet. Hvis du derimod vælger premium-abonnementet, får du for 129 kr. om måneden HD-kvalitet, UHD kvalitet samt fire samtidige streams. Du har derfor mulighed for at vælge dit abonnement efter dit behov for antal samtidige streams samt kvalitet.

 

Netflix rammer bredt

Netflix henvender sig både til den voksne, teenageren og barnet. Netflix kan tilbyde et særdeles godt udvalg af børnefilm og -serier. Hvis du er på farten, kan du være garanteret ro på bagsædet i nogle timer, hvis film fra Netflix bliver sat på.

 

Netflix har efterhånden også en del serier, som de selv har produceret. I 2018 blev det forventet, at der skulle ligge omkring 1000 originale emner fra Netflix. Det betyder, at Netflix har en del eksklusivt indhold, som ikke kan ses andre steder. Hvis du har interesse i at prøve Netflix af, så kan du gøre brug af deres 30 dages gratis prøveperiode.

 

Selvom Netflix forsøger at tilbyde samme indhold uanset landegrænser, er der alligevel forskel på indholdet, afhængig af hvor du befinder dig. Da dit login virker i alle lande, hvor Netflix er tilgængeligt, har du mulighed for at bruge tjenesten, når du er på ferie. Hvis du eksempelvis er på ferie i USA, så er det muligt for dig at se indholdet på den amerikanske Netflix. Du skal dog være opmærksom på, at der ikke er danske undertekster i disse tilfælde.

 

Hvis du eksempelvis ønsker at se det amerikanske Netflix, mens du sidder i Danmark, så er dette også en mulighed ved at foretage et såkaldt geotjek via en DNS tjeneste.