Den grimme ælling på Netflix

0
623

De fleste kender nok til de søndage, hvor der for alvor er tid til afslapning. Måske regner det udenfor. I dette tilfælde kan det være oplagt at tænde for Netflix. Netflix er en meget populær streamingside, hvor kan finde en lang række film. Det gælder både nye og gamle. Faktisk bruger 2 ud af 3 danskere denne side. Nu kan man endda finde Den grimme ælling på tjenesten.

Hvis man mangler en god og nostalgisk film på Netflix, kan man hoppe ind og se den grimme ælling. Den passer perfekt til en søndag aften på sofaen med snacks og stearinlys. Der findes mange andre film på siden, men det kan altid være lidt et projekt at finde den perfekte film grundet det store udvalg. Den grimme ælling er en historie, som de fleste danskere kender til.

Historien om den grimme ælling

Hvis ikke man kender til historien om den Grimme ælling, er det på tide at komme i gang. Man har muligvis fået historien læst højt som godnathistorie som lille. Dog kan det være en oplevelse i sig selv at se filmen, selv om man kender til historien. Den er trods alt skrevet af en af vores store kunstnere, H. C. Andersen. Det er desuden en god film for hele familien.

Den grimme ælling er et eventyr om en lille ælling, som fødes ind i en andefamilie. Selvom H. C. Andersen er kendt for sine mange eventyr, er det dog ikke alle som er egentlige eventyr. Dette gælder blandt andet for Den grimme ælling. Dog er der rigtig meget dybde i historien, fyldt med tanker, følelser og en lykkelig afslutning.

Handlingen i Den grimme ælling

Handlingen i Den grimme ælling starter med, at vi møder en andefamilie. Her findes der pludselig et æg, som er meget større end alle de andre. Når ægget efterfølgende klækkes, ser ungen meget anderledes ud sammenlignet med de andre ænder. Den er grimmere og større. Faren til familien går sin vej, og moren af ægget bliver.

På trods af den grimme unges udseende, har den andre talenter. Den er meget dygtig til at svømme, hvilket moderen af familien glædes over. Men i et samfund hvor alle plejer at se ens ud, ender den grimme unge med at blive diskrimineret på grund af dens anderledes udseende. Slutteligt ender moren faktisk også med at udstøde ungen.

En trist skæbne

Den grimme ælling ender med at blive helt presset ud af samfundet med ænder. Den ender (altså ikke ænder, men ender) med at stå helt alene til sidst. Ællingen føler ikke tilhørsforhold nogen steder og føler sig forladt og alene. Vinteren bliver overstået, og senere kommer foråret. Ællingen får øje på en flok svaner og følger efter dem.

Her sker der en ændring i historien. Ællingen ser sit eget spejlbillede i vandet i søen. Ællingen er blevet til en stor og smuk svane. Der er et dybere budskab i filmen. Der findes også mange forskellige vinkler på dette, alt efter hvilken vinkel man ser på historien.