Hvad er et quicklån?

Et quicklån er, som navnet antyder, et hurtigt lån. Det er muligt at få et lån udbetalt hurtigt, hvis man skal bruge pengene her og nu, eller hvis man har fået en uforudset udgift. Bliv klogere på quicklån her!

En gang imellem kan det hænde, at vi står med en regning, som bare skal betales her og nu. Derfor kan det være nødvendigt at tage et lån, og gerne et, der går hurtigt. Quicklån er opfundet til netop dette formål, og med den rette lånetjeneste online, har du pengene på kontoen inden for et par timer.

Fordele ved quicklån

Fordelene ved et quicklån er altså i særlig grad hastigheden. Du får som regel lånet udbetalt den samme dag, som du har søgt det, og ofte kan du få det udbetalt allerede inden for et par timer. På den måde slipper man altså for alenlange snakke og forklaringer over for banken, og man skal ikke rode rundt i alverdens bilag.

Sådan tager du quicklån online

Quicklån tages online, og her udfylder du blot en simpel ansøgningsformular, som du klikker afsted efter et par minutter. Din ansøgning bliver så behandlet af den pågældende lånetjeneste, og umiddelbart efter får du svar på, om du er blevet godkendt som låner.

Prøv en online sammenligningstjeneste

En online sammenligningstjeneste kan være et smart sted at undersøge, om du har kig på de bedste og billigste lånetilbud for dig. Her kan du sammenligne alle typer lån, og mange steder kan du også få indhentet specifikke lånetilbud, som matcher din profil.

Og så er det faktisk bare op til dig at vælge det lån, som passer dig bedst. Det er godt at kigge efter en lav rente, men næsten endnu vigtigere at tage et kig på de årlige omkostninger i procent (ÅOP). Du skal også undersøge aftaler om afdrag og overveje, hvilken løbetid du har brug for.

Det skal du være opmærksom på

Quicklån bliver hurtigt udbetalt, men til gengæld er det som regel ikke store lån. Quicklånene kommer dog i meget forskellige størrelsesordener og med tilhørende forskelligartede aftaler med bankerne. Men grundlæggende er quicklånene relativt små lån, f.eks. som et lille forbrugslån.

Hurtig udbetaling og tilbagebetaling

Til gengæld for den hurtige udbetaling skal du også være opmærksom på, at lånet skal betales tilbage ret hurtigt igen – som regel inden for et år. Det behøver ikke nødvendigvis være en dårlig ting, tværtimod betyder det, at du hurtigt bliver gældfri igen.

Disse krav skal du opfylde

Der er visse kriterier, som det er godt at opfylde, hvis man gerne vil være en attraktiv lånekandidat. Som oftest vil du skulle være fyldt atten år, have bopæl i Danmark og ikke være registreret i RKI. Derudover handler det om din økonomiske situation, for det er klart, at långiveren gerne vil have et indtryk af, at det er realistisk, at du får betalt pengene tilbage til tiden.

Det er meget almindeligt, at du med din ansøgning giver lånetjenesten mulighed for at indhente de nødvendige oplysninger om dig. På den måde kan långiverne vurdere, om du opfylder deres specifikke krav for et lån, og om I virker som et godt match.

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.